28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

"FİRDEVS SAĞLAM HEYKEL SERGİSİ" AÇILDI

"Firdevs sağlam heykel sergisi" açıldı

Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı'nda Dr. Öğretim üyesi olarak görev yapan Firdevs Sağlam'ın "Heykel Sergisi" açıldı.

22 Aralık 2020 Salı 08:30

Çevreyolu Ekin Sanat Galerisinde açılan heykel sergisine Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş,  Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç,  Kamer Hakkari Şube Başkanı Suzan Selimoğlu, Hakkari Barosu eski Başkanı Av. Zeydin Kaya ve STK temsilcileri ile davetliler katıldı.

Açılışta konuşan HATSO Başkanı Servet Taş, Hakkari’de bir ilki yaşadıklarını söyledi. Taş, ”Güzel sanatların çok güzel dalı olan heykel sanatının tanıtımını Firdevs hoca bize anlattı.

Hakkari’de bir ilktir ve ilk defa heykel sergisi açılıyor. Hakkari’de değişik dallarda birçok sergi açıldı.  Ama ilk defa heykel sergisi açılıyor.  Bize bu güzelliği yaşatan bu sanatı tanıtan Firdevs hocamıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kendisinin 4. Kişisel sergisi olduğunu belirten Hakkari Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı'nda Dr. Öğretim üyesi Firdevs Sağlam,  bunun Hakkari’de olması ve ilk olması benim için gurur vericidir . 


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Umarım bu bir başlangıç olur.  Daha öncede burada kültür müdürlüğü ve diğer sanatla uğraşanların etkinlikleri var. Umarım artarak çoğalır.  Sanatın kalbinin attığı bir kent haline gelir şeklinde konuştu.

Hakkari Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri çalışanı Ümmihan Keskin’de bu adamın tüm kadınlar için çok güzel bir adım olacağını belirterek, daha cesur olacağız diyerek Firdevs Sağlam hocaya teşekkür etti.

Sağlam'ın farklı teknikler ve malzemelerle oluşturduğu 7 eseri 28 Aralık 2020 tarihine kadar  Hakkari çevreyolunda bulunan Ekin Sanat Galerisi'ne gelen ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Firdevs Sağlam Kimdir?

Firdevs Sağlam Sivas'ın  Şarkışla ilçesinde doğdu. 2006 Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde lisans eğitimini, 2010 Miguel Hernandez Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Valensiya- ispanyada yurtdışı eğitimini, 2011 Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde yüksek lisans eğitimini,

2017 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde doktora eğitimini tamamlamıştır. 2008 yılında "Bernia 2010" Miguel Hernandez Üniversitesi, Valensiya, İspanya ödülüne layık görülmüştür. Sağlam, 2010 yılında "piezas de Cuerpos del Futuro" LAC Valensiya, İspanya da, 2014 yılında İzmir Resim Heykel Müzesi Galerisi'nde ve 2014 yılında İzmir Agora Alışveriş Merkezi Sanat fuayesinde kişisel sergiler açmıştı. Haber: Feyzullah Taş

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.