28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

GELECEĞİN KAYAKÇILARI HAKKARİ’DE YETİŞTİRİLİYOR

Geleceğin kayakçıları Hakkari’de yetiştiriliyor

Geleceğin kayakçıları Hakkari’nin 2 bin 600 rakımlı Merga Büte Kayak Merkezinde yetiştiriliyor.

08 Ocak 2018 Pazartesi 11:04

Kent merkezinde 12 kilometre mesafede bulunan Hakkari Valiliği ile DAKA’nın 2017 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenmeye hak kazanan 10,5 milyon TL bütçeli Hakkari Kış Sporları Kapasite Geliştirme Projesi’ nin hayata geçirileceği 2 bin 600 rakımlı Merga Büte Kayak merkezinde geleceğin kayakçıları yetiştirilmeye başlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iki yıldır yürütülen “Sağlıklı bir gelecek sporla gelecek projesi “ kapsamında perşembe günü hariç hafta içi dört gün merkez ve köy okullarından toplamda 80 öğrenci kayak merkezine götürülüp Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen 14 kayak antrenörü tarafından kayak eğitimi verilerek aynı gün bir lise ve ortaokuldan öğrenciler kayak merkezine götürüldüğü belirtildi.

vali-kayak-roportaj.jpgHakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, DAKA’nın 2017 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenmeye hak kazanan 10,5 milyon TL bütçeli Hakkari Kış Sporları Kapasite Geliştirme Projesi’ protokolünü imzaladıklarını, Hakkari’deki kayak merkezinin il ve ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını söyledi.

- Halkımız kayak merkezine büyük ilgi gösteriyor

Vali Toprak,"Halkımız kayak merkezine büyük ilgi gösteriyor. Hafta sonları 3 bin, 4 bin vatandaşımız kayak yapmak için tesisimize geliyor.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Ayrıca geçen yıl bir proje gerçekleştirerek hafta içi 60 öğrencimizin her türlü ihtiyacını karşılayarak çocuklarımıza kayakla tanıştırdık. Kayak sporunu sevdirdik doğayı sevdirdik. Bu yıl 60'ı 80'a çıkarttık. Her hafta 80 çocuğumuzu, öğrencimizi kayağa götürerek kayak hocaları eşliğinde kayak yaptırıyoruz. Burada geleceğin kayakçılarını yetiştirdiğimiz gibi burada inanılmaz heyecan ve sevgi  var" dedi.


HABERİN VİDESU İÇİN TIKLAYIN


 - Öğrencilere her türlü imkan sağlanıyor

 Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise,"Kayak tesisine gitme şansı olmayan öğrenciler ise dezavantajli durumda olan öğrenciler öncelikle öğretmenler tarafından seçilip kayak merkezine götürülüyor.. Öğrenciler yine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen servislerle taşınarak yine kayak malzemesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulmuş kayak odasından karşılanıyor.  Burada öğrencilere kayak tesisindeki sıcak yemek  ihtiyaçları Hakkari Valiliği tarafından karşılanıyor.


FOTO/GALERİ (2) HALK KAYAK MERKEZİNE AKIN EDİYOR


 Kayak tesisleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanıp tahsis edilmektedir. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından toplam 8.500 öğrencinin kayak merkezine taşınması ve kayak ile tanışması planlanmaktadır.  Sabah saat 08.00’da kayak merkezine götürülen öğrenciler  saat 16.00’a kadar tesiste kayak eğitimi alıp zevkli dakikalar geçirdikten sonra şehir merkezinde tekrar okullarına bırakılmaktadır”

Yöre halkı kayak merkezine akın etti
Hakkarili vatandaşlar ise hafta içi ve hafta sonu kayak merkezine akın ederek, burada hem piknik hemde kaymanın heyecanını yaşadılar. Bazıları kayakla kayarken, bazıları ise cam simitleri ve kızaklarla kaymanın heyecanını yaşadılar. Haber: Feyzullah Taş
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.