29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

GELECEK PARTİSİ HAKKARİ'DE KONGREYE GİTTİ

Gelecek Partisi Hakkari'de kongreye gitti

Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi Hakkari İl Teşkilatının 1. Olağan Genel Kongresi yapıldı.

14 Eylül 2020 Pazartesi 21:18

Ak Partiden istifa ederek Gelecek Partisini kuran Ahmet Davutoğlu 70 ilde başlattığı teşkilatlanma çalışmalarının bir diğer durağı Hakkari oldu.  Nergiz düğün salonunda yapılan Gelecek Partisini’nin Hakkari 1. Olağan genel kongresi tek liste halinde yapıldı.

Mevcut başkan Hamit Duran 201 delegenin tamamının oyunu alarak tekrardan il başkanı seçildi.  Kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Divan başkanlığına Abdulbaki Polat getirilirken, başkan yardımcılığına Sinan Yördem, üyeliğine ise Nusret Seven ve Kitan Tan getirildi.

Duran,” Bilindiği gibi biz bir çınarın yaprağı gibiyiz. Dimdik ayakta dururuz. Keklerimizi toprağa salarız. Kökler toprağa sarılınca bizde Gelecek Partisi olarak 83 milyon insana kucak açacağız. Onları sevgiyle ve muhabbetle kucaklayacağız. Bizim amacımız yoksulluğa ve yolsuzluğa son vermek için geliyoruz. Biz bugün için mahalli idareler mevcut iktidara sahip olmak için geliyoruz.

Bizim amacımız yoksulun yanında durmak yoksula kucak açmak. Türkiye cumhuriyeti çok güzel bir devlettir. Bizim için bölgedeki en büyük sorun işsizliktir. Rakamla sayılmayacak bir derecedeyiz. Gençlerimiz İ Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi Hakkari İl Teşkilatının 1. Olağan Genel Kongresi yapıldı.

Kongrede konuşan Gelecek Partisi Siyasi İşler Başkanı Ferhat Esener, Kürt meselesinin esas olarak ülkenin demokratik hakların eksikliğiyle ve bu eksikliğin istismar edilmesinden kaynaklandığını ifade ederek, Geçen yüz yılda yaşanan tartışmaların devlet aklına yönelik korkular ve bu korkulardan kaynaklanan kısıtlamaların da ayrılıkçı çevrelerin terör faaliyetlerinden meydana geldiğini söyledi / okumuz sokaklarda kaldırım üzerinde. İşte biz bunları yok etmek için geleceğiz. Geleceğimiz aydınlık olacaktır. Geleceğimiz gelecek seçimler için değil. Gelecek nesil içindir” diye konuştu.

  ‘Türkiye’nin Çözülemeyecek Hiçbir Sorunu Yoktur’ Daha sonra söz alan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Siyasi İşler Başkanı Yardımcısı Ferhat Esener, farklı etnik kökenlere sahip olsak da hepimiz bu toprakları vatan bilmiş bir toplumuz dedi.

  Milletimiz toplumsal farklılıklarını kendisine sermaye yapan bir gelecek inşa etmektedir diyen Esener,” Partimiz temel ve hak hürriyeti koruduğu ayrılıkçıların son bulduğu adil ve müreffeh bir vizyonla Türkiye’de çıkmaktadır. Türkiye’nin çözümlenemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Demokrasi ve ortak akıl ve toplumsal uzlaşma temelinde kucaklayıcı siyasi bir vizyon ve ekonomik kalkınma rasyonel bir yönetim anlayışı ile sorunlarımızın tamamını çözüme kavuşturma amacındadır.

‘İnsan Haklarını Kısıtlayan Yaklaşımlar Barış Ortamını Yok Eder’ İnsan haklarının çeşitli nedenlerle kısıtlamasının ve insan onurunu zedeleyen her türlü yaklaşımın barış ortamını yok edeceğini anımsatan Esener,” Bu tür hareketler kabul edilemez bir siyasi yaklaşımdır.

Hedefimiz can ve mal güvenliğini inanç ve inanç özgürlüğünü, örgütlenme, eleştiri ve basın özgürlüğünü tam anlamıyla sağlamaktır” ‘Kürt Meselesi Demokrasi Sorunudur’ Tüm demokratik ve kalkınmış ülkeler gibi ana dilin eğitimi ve sosyal hayatta kullanılması bu vatanın çocukları aile bağlarıyla güçlendireceğine toplumsal barışı ve dayanışmamızı güçlendireceğine inanıyoruz.

Kürt meselesi esas olarak ülkemizin demokratik hakların eksikliğiyle ve bu eksikliğin istismar edilmesiyle kaynaklanmıştır.  ‘Sorun Kürtlerin Varlığı Değil’ Sorunu yaratan Kürt vatandaşlarımızın varlığı değil. Geçen yüz yılda yaşanan tartışmaların devlet aklına yönelik korkular ve bu korkulardan kaynaklanan kısıtlamalar ayrılıkçı çevrelerin terör faaliyetleridir.

Her türlü ayrılıkçı terör faaliyetlerinin kısıtlanması için elbette ki tedbirler alınacaktır. Kürt vatandaşlarımızla ilgili sorunlar Türkiye’yi demokratikleşmeye bağlı sorunlarının tamamının sivil ve siyaset toplum içine alan geniş bir farkındalıkla ve sağlıklı giriş kararlarıyla çözülebileceğine inanıyoruz. Ancak toplumsal barış herkes için hissedilebilmelidir” dedi. 

Kongreye Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Siyasi İşler Başkanı Yardımcısı Ferhat Esener, Genel Merkez Gençlik Politikaları Bölge Koordinatörü Bayram Özdemir, Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, Siirt İl Başkanı Özgür Öztürk, Van İl Başkanı Abdulkadir Karabıyık, Yüksekova İlçe Başkanı Nevzat Dağlar, Gelecek Partisi İl Başkanı Hamit Duran, parti üyesi Serkan Akdoğan ve delegeler katıldı. 

1-491.jpg2-540.jpg

4-246.jpg5-167.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.