20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

GİRİŞİMCİ KADINLAR YETİŞTİRİLİYOR PROJESİ

Girişimci kadınlar yetiştiriliyor projesi

“Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor Projesi” kapanış programı Vali/Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve Eşi Sevim Akbıyık katılımlarıyla gerçekleşti.

22 Ocak 2020 Çarşamba 21:55

Hakkari'de yaşayan girişimci kadınlara yeni iş istihdamı oluşturmak amacıyla Hakkari Üniversitesi tarafından “Hakkari Girişimci Kadınlarını Yetiştiriyor Projesi” kapanış programı Vali/Belediye Başkan Vekili  İdris Akbıyık ve Eşi Sevim Akbıyık katılımlarıyla gerçekleşti.

Hakkari Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen programa Vali İdris Akbıyık ve Eşi Sevim Akbyık'ın yanı sıra Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Süreyya Doğan, öğretim görevlileri ve kursiyerler katıldı.

 Sertifika töreninde konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, şunları dile getirdi:

“Valilik bünyesinde proje ofisi kurarak kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihi potansiyelini değerlendirmeye yönelik projeler hazırlıyoruz. Kadınların hayatın her alanında yer almaları gerekiyor. Bu nedenle hayata geçirilen proje çok önemli. Hakkari’de yaşyan girişimci ve iş hayatına atılmak isteyen kadınları eğitmek girişimci fikirlerini projelerinde destek olmak adına başlatılan bu proje de çok büyük adımlar atıldığının kanaatindeyim.

Yaklaşık olarak 10 haftadır gayret gösteren proje paydaşları hem kadınları her konuda eğitmek hem de ilimizin adını böyle güzel bir etkinlik ile duyurmak adına büyük bir aşama kaydetmiştir. Bu kapsamda liderlik eğitimi, basit muhasebe, işletme, bilgisayar, e-ticaret, proje yazımı gibi birçok alanda eğitimler ve seminerler verilmiştir. Sertifika almaya hak kazanan bütün kadınları tebrik ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş ise kadınların girişimcilik ruhunu geliştirerek farklı işler kurmalarını sağlamak amacıyla yola çıktıklarını belirtti.

Sinevizyon gösteriminin ardından, Vali İdris Akbıyık ve EşiSevim Akbıyık Hanımefendi tarafından kursiyerlere sertifika verilmesiyle tamamlandı. Kaynak: Hakkari valiliği

1-368.jpg2-418.jpg3-317.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.