29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

GÜNDE 2 BİN KİŞİ COVİD-19'A YAKALANIYOR

Günde 2 bin kişi Covid-19'a yakalanıyor

Kürdistan Bölgesi Başkenti Erbil’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı gittikçe yükseliyor. Sağlık Bakanlığı Divanı Genel Müdürü Dr. Halis Kadır Erbil’de günde 2000 kişinin Covid-19’a yakalandığını ancak bu sayının sadece 200'unun tespit edildiği

04 Ağustos 2020 Salı 19:11

Kürdistan Bölgesi’nde Covid-19 vaka sayısında her geçen gün artış kaydediliyor.

Sağlık Bakanlığı Divanı Genel Müdürü Dr. Halis Kadır sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erbil’de günde 2 bin kişinin koronavirüse yakalandığını ancak sadece 200 vakanın tespit edildiğini belirtti.

Dr. Halis Kadır, Toplumdaki hastalık, kaza ve sağlıkla ilgili durumların dağılımını, görülme sıklıklarını ve bunları etkileyen belirteçleri inceleyen bilimi dalı olan Epidemiyoloji ile tespit edilen yüzde 20’lik vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığını gerçek sayının bunun çok daha üstünde olduğunu söyledi.

Erbil’de Covid-19 vakalarının pik sayısına ulaştığını ifade eden Kadır, “Vaka artışı bir hafta daha devam edecek ardından azalma görülecektir. Bu süreçte test sayısını artırmayı ve yeni araştırma merkezleri açmayı planlıyoruz ancak vaka sayılarının artması buna engel oluyor” dedi.

Kürdistan Bölgesi genelinde pozitif vaka sayısı 14 bin 816 olurken can kaybı ise 574’e yükseldi. Ayrıca 9 bin 413 kişi de iyileşti. Basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.