19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara13°C

GÜVENDİĞİMİZ DAĞLARA KAR MI YAĞDI?

H. Aziz Hatipoğlu

24 Aralık 2017 Pazar 12:57

Büyük merakla beklenen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Hakkâri ziyareti gerçekleşti. Ak Parti Hakkâri İl Başkanlığının 6. Kongresi için Hakkâri’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan yoğun katılımların yaşandığı büyük bir kalabalık halk topluluğu tarafından karşılandı.

Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı Hakkâri’de adam başı polis ve güvenlik güçlerine rastlıyordunuz. Alanlara çıkan birçok yollar trafiğe kapanmış ve buralardan Cumhurbaşkanının halka hitap edeceği Kapalı Spor salonuna gidilen tüm yollar bariyerlerle kapatılmış ve ancak dört beş yerden üst aramasından geçildikten sonra alana varılıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerek Ak Parti Seçim otobüsü üzerinde halka ve gerekse Hakkâri Kapalı Spor salonunda Hakkâri Ak Parti İl teşkilatının Kongresi öncesi salondakilere birçok açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanının konuşmalarını dinlemek için toplan halkın sıklıkla “Hakkâri il kalsın” sloganlarına rağmen Cumhurbaşkanının bu konuya hiç değinmemesi ya duymazlıktan veya duyulmamazlıktan geldi.

Cumhurbaşkanı Ak Parti iktidarları olarak bu bölgeye ve Hakkâri’ye büyük yatırımlar yaptıklarını, Hakkâri Devlet Hastanesini açarken ancak hastane personelleriyle Hakkâri Devlet Hastanesini hizmete soktuklarını, terör örgütünün baskısı ve halkı yıldırması sonucu Hakkâri’ye her gelişlerinde aynı manzaralarla karşılaştıklarını, Belediyenin hizmet namına hiçbir çalışmalarının olmadığını dile getirdi. Hakkâri Halkının hizmete en layık halk olduğunu, hizmetlerde hiçbir fark gözetmediklerini sıraladı.

Gelişleriyle 100 milyon liralık onlarca eserin açılının yapıldığı bunların en bariz örneklerinin Hakkâri Ağız Diş Sağlığı hizmet binası, 16 derslikli ilköğretim okulu ve 1500 m2 üzerinden ve doğunun en modern çocuk parkının olduğundan bahsetti. 

Kayyumun atanmasıyla Hakkâri’nin hizmete kavuştuğunu ve bunun en bariz örneğinin yapılan çalışmalar, yollar ve yapılan alt yapı çalışmalarını anlattı.

Hakkâri’ye bir müjdesinin olduğunu söylerken Hakkâri halkı pür dikkat “Hakkâri il kalacak” sözünü beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek bahar aylarından itibaren yayla yasaklarının kalkacağını söylüyordu. Hakkâri halkının büyük bir merak, beklenti ve arzuları olan “Hakkâri’nin il kalma”  sözü başka baharlara, umutlar yarınlara güvendiğimiz dağlara kar yağıyordu.    

Ne yazık ki Hakkârili 7 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki ihtiyara kadar herkesimin merakla beklediği o soru havada kalıyor alanlardan boynu bükük ve aradığı sorunun cevabını bulamamış insanlar dağılıyordu.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.