29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HAKİKİ DOĞAL BAL "HAKKARİ EGE BALCILIKTA" ALINIR!

Hakiki doğal bal "Hakkari Ege Balcılıkta" alınır!

Kendi ürettiği kara kovan balını Türkiye ve dünyanın birçok ülkesine sipariş eden ve marka tescil patentine sahip olan ve kalitede hizmet tanımayan Hakkari Ege balcılık firması yeni sezona merhaba dedi.

19 Eylül 2019 Perşembe 16:03

Yeni sezon balının geldiği meşhur Hakkari Ege balcılık bal arılarında istilasına uğradı. İşyerinin içinde dolaşan arıların müşterilere zarar vermemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Bal almaya giden müşteriler hakiki kara kovan balının tadına bakan müşteriler arıların etraflarında dolaşmasına rağmen rahatsız olmadıklarını belirterek, hakiki bala arılar gelir şeklinde yorumlarda bulundular.

Bir süre önce Baba bana bal al (Al kızım sana Ege bal) sloganı ile Türkiye’nin her yerine ücretsiz kargo ile hizmet veren Hakkari Balcılık firması 1986 yılından beri Hakkari Merkez Atatürk caddesi Türk Telekom yanında 556 sayılı kanun hükmünde kararname ile G56584 Nolu  Marka Tescil patenti ile faaliyetini sürdürüyor.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Hakkari ve Van ilinde şubeleri bulunan Ege Hakkari Balcılık firmasına sipariş vermeniz için bir telefon açmanız yeterli olacaktır.

Hakkari Ege Balcılık firması yetkilileri, piyasaya sundukları balın kendilerinin ürettiği saf karakovan balı olduğunu ifade ettiler.

Firma yetkilileri,”Kendi ürettiğimiz Kara Kovan balı olup, saf ve doğal ballardır. Kara Kovan Sepeti dediğimiz  çamurla ve  samanla sıvanmış  hasır veya çalıdan  örülmüş sepetlerimiz olup, bu sepetlerden 4 bin adet kovanımız olup ayrıca yıllık 18 ton kara Kovan balı  üretimimiz oluyor.

Bu balımızı Sonbahar ayının Ekim ayında kovanlarda alıyoruz. Kara kovan Balın yanında Polen, Arı Sütü Ve Süzme bal çeşitleri de bulunmaktadır.  Bu kara kovan sepetlerin özelliği Yüksek yaylalarda bal vermesidir.

 Bu kovanlarda her şey  balından peteğine kadar arının yaptığı petek ve baldır.  Hakkari Ege Balcılık  olarak da Türkiye’ nin her iline, ilçesine ve kasabasına Ücretsiz kargo ile halkımızın hizmetindeyiz.

Hakkari’ de  elde ettiğimiz  bu balların yine ülkemizin anzer yöresinde elde edilen ve yüksek fiyatlarla pazarlanabilen hatta ihraç olanağı sürekli koruyan anzer balıyla bir karşılaştırma yapıldığında bu bala özelliğini veren maddelerin  Hakkari  balında da aynı oranlarda bulunduğu görülmüştür.

Katkısız ve saf Çiçek tozunda aldığımız  bu kara kovan balımız renk ve rahiya bakımından üstün özelliklere sahip olup  diğer besinlerde olduğu gibi İnsan bünyesinde rahatsız edici hiçbir özellik taşımayıp aksine antiseptik etkisi ve  antioksin özelliğinden dolayı mide, kalp,  Karaçiğer , Şeker hastalığı  kemik hastalıkları ve hatta kanser iyi edici özellikleri bulunmaktadır.

Yaylalarımızda bulunan renk, renk Çiçekler bunun yanında geven Otuz değimiz Çiçeğin  daha Fazla olması arılarımıza ve Balımıza ayrı bir tat ve özellik veriyor.  Bu ballarımız her türlü labaratuvar ve temizlik hijyeni testinden geçip bu ballarımızı  kovan dan alıp Soğuk Depolarda bekletip ve daha sonra ilgili  dinlendirme tanklarında bekletip, paketleme , etiketlendirme ve satışa sunmamızdır. Bu ballarımızın yanında

POLEN : Biz Ege Hakkari Balcılık olarak Kara Kovan Arılarımızda  aldığımız polen çiçekli bitkilerde çiçeklerin  erkek organlarınca üretilip dişi organın döllenmesini sağlayan basitçe Çiçek tozu olarak da adlandırılan  bitkilerin erkek  cinsiyet hücrelerdir. Bal arıları, poleni büyük oranda yavru gıdası olarak kullanırlar. Polen kıymetli bir besin maddesidir.

ARI SÜTÜ : Biz Ege Hakkari balcılık Olarak  Arı sütü Üretimini  ana arı üretiminde bahsedilen larva transferi yöntemi ile yapıyoruz. Transferden 2-3 gün sonra hücre içinde bulunan larvalar atılıp geriye kalan  arı sütü ağaç kaşıkçıkla  veya  vakumlanarak renkli şişelere alınır.

Bu işlem Güneş görmeyen kapalı ortamda  yapıyoruz.  Ve elde ettiğimiz saf arı sütü 5 0C’ın altında  muhafaza edilmelidir. Nektar ve Polen kaynaklarının iyi olduğu  dönemde güçlü kolonilerle  yapılan üretimlerde bir hücreden  ortalama 200 mg civarında arı sütü alabiliyoruz.

SÜZME BAL : Biz Ege Hakkari balcılık Firması olarak  Süzme Bal kara Kovan balın Süzmesi olup. Burada Kara kovan peteklerini 50 C lık sıcaklık Gören Süzme makinalarına atılıp karıştırılıp, Süzüldükten sonra dinlendirme tanklarına alıp paketleme ve etiketlenme işlemi gerçekleştirdikten sonra  satışa sunuyoruz.

ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ

Tel   : 0(438) 211 5763

GSM: 0505 559 6857

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.