• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Hakkari Ak Parti 'de soğuk rüzgar!

Hakan Taş

İtiraf edeyim ki meslek hayatımda böyle bir sürprizle hiç karşılaşmadım. Ak Parti Hakkari teşkilatında soğuk rüzgarlar esiyor.

İLK BEŞLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'ya sadece 5 adayı çağırınca delegelerde ve diğer tüm adaylarda küskünlük başlamıştı bile. Temayül yoklaması formaliteden ileri gitmedi. Tercih Emrullah Gür'den yana yapıldı.

İLK KONGRESİNDE MUHALİFLER

İl kongresinde gözümden kaçmayan bir tablo vardı. Metin Tekin ve arkadaşları protokolün dışında gizli bir hareketlilik ve kulaktan kulağa fısıldamalı bir iletişimle çok telaşlıydılar. O gruptan samimi bir dostumla selamlaştık. Neler oluyor diye sorduğumda, "Abi çok şey olacak, bizi izlerseniz görürsünüz" yanıtını verdi. Oysa ben Emrullah Gür'ün tek listeyle seçime gireceğini sanıyordum.

SÜRPRİZ SONUÇ

Emrullah Gür, Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamak ve uğurlamak programına yoğunlaştıktan sonra kongre salonuna girdi. Toplam delege sayısı 600. Şemdinli 348, Hakkari merkez 135, Yüksekova 93 ve Çukurca 23 delegeye sahiptir. Sandığa yüzde 60 yansıdı.

Yani 374 oy kullanıldı, 7 oy geçersiz sayıldı. Erdoğan'ın tercihi olan Gür, 123 oy alırken, Metin Tekin 244 delege oyu alarak Hakkari siyasetine unutulmaz bir iz bıraktırdı.

ŞEMDİNLİ FAKTÖRÜ

Kim ne derse desin. Yüksekova nasıl HDP'nin kalesi olarak biliniyorsa, Şemdinli de Ak Parti'nin kalesidir. Ve bana göre genel seçimlerde üçlü sıralama da Şemdinli 1'nci sırayı kapacaktır. Görüşlerine başvurduğum Ak Parti Milletvekili adayı Mehmet Fırat şunları söyledi; "Sayın Gür ile bir sıkıntımız yok. Ekibini ve kadrosunu yeterli bulmadık. Delegelerimiz değişimden yana, Metin Tekin'den yana tercihini kullandı buna da saygı duymak lazım"...

METİN TEKİN TARTIŞMALI BAŞLADI

Bu durum şok etkisi yarattı. Kapalı spor salonunda yapılan bu oylama ve sandıktan çıkan sonuç Hakkari'de günün konusu oldu. Kimse inanmak istemedi. Genel merkezin belirlediği adaya karşı bugüne kadar kimse bayrak açmadı. Metin Tekin'in ismi bir çok kez il başkanlığı için üst sıralarda yer aldı. Parti içindeki muhalif grup aylardır sessiz ve gizli toplantılarla çalışmalar yürütüyorlardı. Bu aniden verilen bir karar değildir.

GÜR NE KADAR HOŞGÖRÜLÜ

Bir insan bu kadar mı mütevazi olur. Sürpriz bir sonuç ile devre dışı bırakılan Emrullah Gür, son derece soğukkanlı ve hoşgörüsünü kaybetmeden Metin Tekin'e sarılarak kutladı ve herkese teşekkür ederek evine gitti.

Kendisini hemen sıcağı sıcağına aradım ve duygularını aldım; "Benim için önemli olan tek şey sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizden memnun kalması, mutlu ayrılmasıydı.

Yoğun bir sevgi gösterisinde bulunan ve sokaklara dökülen 25 bin insanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle bir sonuç elbette beklemiyordum. Arkadaşımıza başarılar diliyorum. Ben partiliyim, hangi görev verilse verilsin Ak sevda yolunda sonuna kadar çalışmaya devam edeceğim"...

PEKİ BUNDAN SONRA NE OLUR?

Bizim bildiğimiz delege kimi tercih ederse yönetime o geçer lakin genel merkez onaylamayabilir, bu kararı geçersiz de sayabilir. Tercübelerime dayanarak şunu da ekleyebilirim örgüt fes edilebilir. Yani Ak Parti il teşkilatında kazan kaynadı. Oylarını ciddi oranda arttıran parti nasıl bir anlayış ve ekiple yoluna devam eder bilinmiyor.

KARAHANLI'DAN CHP'YE DAVET

Bu durum karşısında görüşlerine başvurduğum CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı, ilginç bir çıkış yaptı. Karahanlı; "Bizim partide demokrasi var. Delege ve halk kimi seçerse o olur. Demokrasi ile tanışmak isteyen ve doğru adreste siyaset yapmak isteyenlere CHP'nin kapısı açıktır"dedi.

TEKİN'E İLK GÜNÜNDE GAF

İddaya göre Metin Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Ben başkan olmak istiyorum ama engelliyorlar" diye mektup yazmış. Tekin, bu haber ile ilgili kesinlikle bilgisi olmadığını açıkladı. Başkan seçildiği ilk günde böyle bir söylemle karşılaşan Tekin üzütüsünü gizleyemedi.

ESKİ BAŞKAN TARHAN KONUŞTU

Ak Parti eski il başkanı Av. Mecit Tarhan, gündeme ilişkin yönelttiğim soruya şu yanıtı verdi, "Ak Parti'de muhalif grup filan yoktur. Hizmet ve bayrak yarışı vardır. Kim başkan olursa olsun hepimiz aynı çatı altında birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. "

VEKİLLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Seçilen milletvekilimiz olmadığı için atanan milletvekillerimiz var. Buna bir de Hakkari Koordinatörü eklendi. Onlara çok iş düşüyor. Parti içinde adamcılık ve gruplaşmalara fırsat vermemelidirler. Genel merkez aday seçimini yaparken de delege ve partililere danışmak gibi bir çalışma yürütürse daha sağlıklı kararlar alınmış olur.

ANKARA NE DİYECEK?

Şimdi tüm gözler Ankara'da, Ak Parti genel merkezinde. Bu ani değişikliğe nasıl bir yanıt verileceği merak konusu oldu. İl örgütünde hareketlilik ve uykusuzluk devam ediyor. Gür cephesinde hüzün, Tekin cephesinde sevinç var. Umarım hiçbir kırgınlık ve küskünlük olmadan yeni yönetim iş başı yapar. 

Bu yazı toplam 7722 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim