29 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara13°C

HAKKARİ BAROSUN'DAN DERECİK AÇIKLAMASI

Hakkari Barosun'dan Derecik açıklaması

Hakkari Barosu Başkanlığı Hakkari'nin Derecik ilçesinde Meydana gelen olayla ilgili bir açıklama yaptı.

02 Ağustos 2019 Cuma 18:30

Hakkari/Derecik ilçemizde 01.08.2019 günü Irak sınırından Derecik ilçemiz sınırına doğru gelmekte olan Vedat EKİNCİ isimli 14 yaşındaki çocuk, askeri personel tarafından 'dur' ihtarına uymadığı iddiasıyla açılan ateş sonucunda yaralanmış ve daha sonra kaldırıldığı Derecik Sahra Hastanesinde hayatını kaybetmiştir. 

Olayın meydana geldiği bölge maalesef kaçakçılık nedeniyle sınır ihlallerinin yoğun yaşandığı bir bölgedir.  
Bölgenin bu özelliği bilinmesine rağmen, günümüz teknolojisiyle çocuk yaştaki bir sivil vatandaşın ölümüyle sonuçlanan bu olay hepimizi derinden üzmüştür. 

Olayda kasıt olmazsa bile ağır bir kusur söz konusudur. Yaşama hakkı; en temel haklardan olup, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 2. Maddesi ve Anayasamız tarafından teminat altına alınmıştır.

Vedat Ekinci'nin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak, bugün soruşturmayı yürüten Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı ile yönetim kurulumuzdan meslektaşlarımız görüşme gerçekleştirmiş, şüpheli askeri personel hakkında gerekli soruşturma, delil toplama ve ifade alma sürecinin devam ettiği bilgisi tarafımıza bildirilmiştir. 

Yarın Hakkari Barosu olarak, rahmetli Vedat Ekinci ailesinin taziyesinde bulunacağız. Ayrıca soruşturmanın hukuka uygun yürütülmesi, olay fail ya da faillerinin ortaya çıkarılması ve adalet önünde hesap verilmesi için adli mercilere yardımcı olmakla birlikte olayın da takipçisi olacağız" denildi.

HAKKARİ BAROSU BAŞKANLIĞI

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.