18 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ BELEDİYESİNDEN İNEK SAHİPLERİNE UYARI!

Hakkari belediyesinden inek sahiplerine uyarı!

Hakkari’de meskun mahallerde hayvan besleyen ve hayvanlarını şehir içinde başıboş bırakan hayvan sahiplerine yönelik Belediye yazılı bir açıklama yaparak uyarı yaptı.

09 Temmuz 2019 Salı 11:34

Hakkari Belediyesinin yaptığı yazılı açıklamada;“Kanunen 20 bin nüfusu aşan yerleşim alanlarında hayvan beslemek yasak olup halen şehrimizde meskun mahallelerde hayvan besleyen vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bu nedenle şehir merkezinde yapılan hayvan besleyiciliği ile çevre ve insan sağlığını tehdit eden sonuçlar ortaya çıkıyor.

İnsan ve çevre sağlığını olumsuz yönden etkileyen, görüntü-çevre kirliliği yaratacak bu tür faaliyetlerin;  5393 sayılı Belediye Kanununun, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun, 2872 sayılı Çevre Kanununun ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri ile T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 01.05.2000 tarih ve 2000/37 - 5848 sayılı genelgesinde kesinlikle yasaklanmıştır.

Bütün bu olumsuzluklara kaynaklık eden hayvan besleme faaliyetinin şehir merkezindeki yerleşim birimlerine yakın bölgelerde kesinlikle yasak olduğu tekrar belirterek buradan hayvan besleyip hayvanlarını sahipsiz bırakan vatandaşlarımızı uyararak 08.07.2019 tarihinden itibaren şehir merkezi meskun alanlarında başıboş görülen hayvanlar (İnek, Dana, Boğa, Koyun, Keçi Vb.)

Belediyemiz tarafından toplatılıp şehir dışına çıkarma ve kesimhaneye götürülerek kesim yapma işlemleri yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

inek-001.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.