27 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ BELEDİYESİNDEN YENİ ATAK

Hakkari belediyesinden yeni atak

Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür ve Sanat Merkezinin yeni sezon kursları başlıyor.

26 Ekim 2019 Cumartesi 20:25

Kültür bir toplumun tarih yolculuğu içerisinde, kazandığı maddi ve manevi yaşam tarzıdır. Kültür, estetik, adalet, ahlak, sanat ve benzeri kavramların kişiden topluma doğru gelişerek bütünleşen davranış ve düşünüş biçimlerinin tamamıdır.

Kültürün tanımını yaparken esas hedefimiz yetişkin ve çocukların , vermiş olduğumuz tanımın içeriğine uygun şekillendirmek ve eğitmek. Bir birey değişirse toplum da değişir , gelişir ve gelişen toplumlar sanattan bilime her alanda değişime açık demektir.

Sanatla uğraşan bireylerden zarar gelmez , sanat ruhu inceltir. Eğitimlerimizde öğrenci odaklı çalışmayıp sürekli kendi alanlarında bilgilerini güncelleyen eğitmenlerle çalışmaktayız. Kısaca anlatmak gerekirse;
Kültürümüzün tanıtılması çerçevesinde toplantılar, sergiler, kurslar, gösteriler, yarışmalar, sesli ve görüntülü programlar düzenlemek, okuma alışkanlığı ve en önemlisi fikir faaliyetlerini geliştirici çalışmalar yapmak,

hologram ve yerel etnografya galerileri açarak ulusal ve uluslar arası düzeyde çalışmalarda bulunarak gençlerimize ve en önemlisi Hakkari  halkının tümüne profesyonel anlamda yeniliklerin kapısını açmaktır.

Hakkari sadece kentsel dönüşüme değil kültürel anlamda da yeniliklere doyacağı bir  il halline dönüştürmektir .Kültür ve sanatı gençler için ulaşılabilir kılmak ve kültür sanat etkinliklerini gençlerin hayatlarının bir parçası haline getirmektir.,

RENGİ HAKKARİ sanat topluluğu eğitmenlerinin, eğitim vereceği, çocuklarımızın, gençlerimizin psikomotor becerileri, vücut estetiği, ses eğitimi, ritim duygusunu geliştirmek kısacası sanatsal anlamda yeterli donanıma sahip olan sanat merkezimizde bizlerle eğitim almak isteyen bütün herkesi bekliyoruz.

BAS GİTAR – ELEKTRO GİTAR – KLASİK GİTAR 
TİYATRO – PANDOMİM – YARATICI DRAMA
PERKÜSYON – RİTİM – ERBANE – BATERİ
SES EĞİTİMİ – BAĞLAMA - PİYANO 
HALK DANSLARI 
FOTOĞRAFÇILIK 
DENGBÊJİ
SPOR ( ATLETİZM - BASKETBOL – VOLEYBOL – MASA TENİSİ- YÜZME )

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.