23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

HAKKARİ BELEDİYESİNE 1 MİLYON TL’LİK HİBE

Hakkari belediyesine 1 milyon TL’lik hibe

Hakkari Valisi /Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, Cumhurbaşkanlığımızdan aldığımız 1 milyon TL ilk hibe ile 3 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp aracı satın aldıklarını söyledi.

20 Nisan 2020 Pazartesi 16:17

Vali Akbıyık, Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan tekser girişindeki otogarda yeni alının araç ve çöp konteynırları denetleyerek hizmete sundu. Vali Akbıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, İtfaiye Müdürü Bülent Keskin ve mahalle muhtarları ile birlikte alınan araçlar ve çöp konteynırları yakından incelediler.

Burada konuşan Vali Akbıyık, göreve geldiğimiz günden bugüne Hakkari’de 24 adet sınıf araç aldıklarını ifade ederek yolcu taşımacılığı içinde 10 minibüs geleceğini söyledi.

Vali Akbıyık,”Yeni araçları Sayın Cumhurbaşkanımızın, içişleri bakanlığımızın ve çevre bakanlığımızın destekleri ile aldık. Her yıl belediye bütçesinden çöp toplama hizmeti için 2 milyon 500 bin TL harcanmaktaydı ve bu durum belediye gelirlerin giderlerini karşılamadığından ağır külfet ve yüktü.

Göreve gelir gelmez ilk işimiz belediyeyi bu kamburdan kurtarmak için çevre ve şehircilik bakanımız ile yapılan görüşmemizde belediyemize 6 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı ile 1 adet kazıcı yükleyici hibe almak oldu.

Cumhurbaşkanlığımızdan aldığımız 1 milyon TL ilk hibe ile 6 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp aracı satın aldık. Belediye bütçemizden 1 adet çöp taksi satın aldık.

Bugün itibariyle toplamda 8 aracımız temizlik işleri müdürlüğü emrinde hizmete sunmuş bulunmaktayız. Bugün çevre ve şehircilik bakanlığımızdan aldığımız nakdi hibe ile 272 adet 400 litrelik çöp konteyneri satın alıp 15 mahallemize dağıtacağız.

  Özellikle şuan yaşadığımız bu salgın hastalıkla mücadele çok önemli bir faktör olan çevre temizliğimizi daha hızlı ve etkin bir mücadelemiz olacaktır.

Ayrıca belediyemizin ihtiyacı olan; 2 adet kamyon (kar küremeli ve tuzlama aparatlı), 2 adet kazıcı yükleyici, 1 adet loder ile; 1 adet itfaiye müdürlüğümüzün ihtiyacı olan arazöz ve şehir içi ulaşımda var olan sıkıntıların önüne geçmek için belediye olarak şehir içi ulaşımı hizmetine sunmak amacıyla 10 adet minibüs satın alınmış olup mayıs ayı sonuna doğru bütün bu araçlarımızda halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. Haber: Feyzullah Taş

arac-hibe-1.jpgarac-hibe-2.jpgarac-hibe-3.jpgarac-hibe-4.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.