23 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

HAKKARİ DERNEKLER FEDERASYONU KURULUYOR

Hakkari dernekler federasyonu kuruluyor

İstanbul’ da bulunan Hakkari Dernekler Platformu öncülüğünde Hakkari Dernekler Federasyonu kuruluyor.

24 Haziran 2019 Pazartesi 08:30

Uzun zamandır İstanbul da faaliyet gösteren Hakkari derneklerinin bir üst çatı altında toplanarak çalışmalarında profesyonelleşerek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen önemli bir adım atıldı.

 Hakkari’yi eğitim, kültür, sanat, turizm ve tanıtım alanlarında çalışmalar yapma, bu doğrultuda önemli lobi faaliyetlerini yürüterek Hakkari ilimize ve hemşerilerimize daha iyi bir hizmet sunma yolunda Dernekler Platformunun yaptığı toplantıda çıkan karar sonucunda Hakkari Dernekler Federasyonunun kurulması kararı alındı.

Bir yandan Hakkari Dernekler Federasyonunun kurulması için yoğun çalışmalar yürüten dernekler,  diğer yandan da genel kurula gidip taze kan ile yeni yönetim ile Hakkari derneklerinin güçlenmesi yolunda çalışmalar yürütüyorlar.

Hakkari Dernekler Federasyonunun kurulması aşamasında İstanbul da faaliyet yürüten Hakkari Kültür Derneği ve Hakkari Sosyal Yardımlaşma Derneği öncülük ediyorlar.

İstanbul Hakkari Kültür Derneği Başkanı İsmail Demir çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Demir,” Demir, bizler İstanbul’da ikamet eden Hakkari’liler olarak  yıllarca sivil toplum örgütü çatısı altında bir araya gelememe eksikliğini yaşadık. Son iki sene içerisinde dernekleşme, kooperatifleşme  ve vakıf kurma yolunda çalışmalarımıza ağırlık verdik.  İstanbul da Hakkari Kültür Derneği ve Hakkari Sosyal Yardımlaşma Derneğini kurduk. Hakkari’ye ve kültürümüze gönül vermiş arkadaşlarımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

1-220.jpg

Önümüzdeki günlerde çok daha güzel adımlar atacağız. Şimdilik derneklerimizin birleşmesi noktasında platform oluşturduk. Bu platform çatısı altında hemşerilerimizi bir araya getirecek kültürel aktiviteler düzenleyerek geniş bir kitleye ulaşmaya çalışıyoruz.

Bu çalışmalar kapsamında platform olarak 22.06.2019 günü yaptığımız toplantı sonucunda Federasyon kurulma kararı çıktı. Aynı zamanda iki ayrı derneğimiz de genel kurula giderek yeni yönetimlerini ve çalışma gruplarını uluşturdular.

Önümüzdeki süreçte bizleri yoğun bir gündem bekliyor. Buradan İstanbul ve çevresindeki hemşerilerimize de bir müjde vermek isteriz.  Dernekler Platformu öncülüğünde 14 Temmuz 2019 pazar günü "Hakkari'l“ler Kültür Şenliği” düzenlenecektir. Bu şenliğimize Hakkari kültürünü, sanatını bir şenlik havasında çeşitli eğlencelerle hep birlikte yaşayacağız.

Hemşerilerimizin bu güzel şenliğe katılımını  sağlamak için belediyelerle görüşüp ulaşımı ücretsiz hale getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca şenlikte yemek ve çeşitli ikramlarımız olacak. Ancak şenlik kapsamında veya sırasında hiçbir hemşerimizden para talebimiz olmayacaktır. Tamamen ücretsiz olacaktır. Ancak isteyen katılımcılar kendi yiyeceklerini getirebileceklerdir.

Bir önemli çalışmamız daha “Ters Lale Sosyal Sorumluluk Kooperatifi” kuruyoruz. Kooperatifimize isteyen dostlarımız üye olabilecekler. Kooperatifimizin amacı Hakkari’li genç girişimcilere desten sunmak ve derneklerimize katkıda bulunmak. Bu da Türkiye de bir ilk olacak.

Şu anda derneklerimizin büroları açık. Hemşerilerimizin ve dostlarımızın bir araya gelebilmesi için Cafe açtık”

 Dernekler Platformu olarak Hakkari, Ankara, Mersin, Antalya, İzmir ve diğer illerde bulunan Hakkari dernekleri ile görüşmelerimiz sürüyor.  Önümüzdeki günlerde  Hakkari Dernekler Federasyonu ilanını yapacağız. Kıymetli hemşerilerimizin destekleri bizleri güçlü kılacaktır”dedi.

Hakkari Kültür Derneği Onur Kurulu Başkanı Emekli Başmüfettiş Mustafa Tansu ise İstanbul’ da yaşayan Hakkari’liler olarak kültürümüzü burada yaşamak ve yaşatmak adına ilk adımları attıklarını söyledi.

Tansu,”Derneğimiz ve Dernekler Platformumuz olarak kuracağımız Hakkari Dernekler Federasyonu bizleri daha güçlü kılacak ve daha geniş kitlelere ulaşacağız.

Bunu da buradan söylemek isterim ki Hakkari Dernekleri ve oluşturacağımız federasyon Hakkari merkezi, ilçeleri, beldeleri ve köyleri kapsayan, himaye eden ve temsiliyet noktasında bir bütünlük oluşturacağız.  Ayrıca hiçbir siyasi oluşum, parti ve insiyatifin tarafı olamayacak, bütün siyasi parti ve görüşlere eşit mesafede olacağız.

Amacımız Hakkari kültürünü, örf ve ananelerini, sanatını, tarihi dokusunu yaşatmak ve bizden sonraki nesillere gerçek Hakkari kültürünü tanımalarını ve yaşamalarını sağlamaktır.

2-258.jpg

Önümüzdeki günlerde kurulacak olan Hakkari Eğitim Vakfına da öncülük ve destek olacağız. Bu önemli çalışmalarda bütün Hakkari’lileri ve Hakkari dostlarımızı  yanımızda görmek istiyoruz”

İstanbul’ da faaliyet yürüten Hakkari Kültür Derneği ve Hakkari Yardımlaşma Derneği yapılan genel kurulda yeni yönetimlerini oluşturdular. Yeni kurulları kamuoyuna tanıtan derneklerin kadroları halka açıkladı.

HAKKARI KÜLTÜR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU;

1. Ismaıl DEMIR Başkan,

2. Selim MAVI Başkan yardımcısı,

3. Veysi YETISMEZ Başkan Yardımcısı,

4. Idris SIMSEK Sayman,

5. Gül ABASIGIL Sekrter,

6. Ferdi ZİREK Yönetim Kurulu Üyesi,

7. Ece TANSU Yönetim Kurulu Üyesi,

8. Hazım ÖTER Yönetim Kurulu Üyesi,

9.Nadir SÖNMEZ Yönetim Kurulu Üyesi,

10. Sadık KAHRAMAN Yönetim Kurulu Üyesi,

11.Aslıhan ÖZER KARAKUŞ,  Yönetim Kurulu Üyesi,

12 Cahit BAŞ Yönetim Kurulu Üyesi,

13. Adem SÖNMEZ Yönetim Kurulu Üyesi,

 Tatar ÇELIK Denetleme Kurulu Başkanı,

 ONUR KURULU;

1. Mustafa TANSU Başkan,

 2. Şinasi SEVMİŞ Başkan Yardımcısı,

3. Adnan SEVEN,

4. Nadide YILDIZ,

5. Nazmi DEMIR.    

 

HAKKARI SOSYAL YARDIMLASMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU;

 1.Abdulkadir GÜZEL Başkan,

2. İsmail GÜZEL Başkan Yardımcısı,

3. Fatma TORE Sekreter,

4. Sultan DAĞDEVIREN Sayman,

 5. Necmettin ÖZDEMIR Yönetim Kurulu Üyesi,

 6. Ekrem ÖZTUNÇ Yönetim Kurulu Üyesi,

7. Halime SEVMIŞ Yönetim Kurulu Üyesi,

 Osman AZIZOGLU Denetleme Kurulu Üyesi.   Yeni seçilen kurullarımıza görevlerinde başarılar diliyoruz. Hayırlı olsun

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.