• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkâri futbolu çiftte bayram yaşıyor

Murat Taş

Hakkâri merzan futbol sahası gecen yıl yoğun kar yağışına dayanamayarak çökmüştü. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hakkâri Valiliği ve Özel İdare Genel Sekreterliğinin katkılarıyla çöken tribünün yerine modern çift katlı bin kişilik tribününün temel atma töreni, Hakkâri Valisi Sayın İdris Akbıyık ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.
Temeli atılan tribünün bin kişilik kapasiteye sahip olmasının yanında, ilde ilk kez çift katlı tribün olma özelliğini de taşımakta.

Ayrıca Hakkâri’de faaliyet yapan futbol kulüpleri için dokuz adet malzeme ve sporcu odası tahsis edilecek.
Takım soyunma odaları, hakem ve gözlemci odasından oluşacak yeni tribünde Hakkârili sporseverler bundan sonra modern koltuklarda müsabakaları seyretmenin keyfini yaşayacaklar. 

Ayrıca Hakkâri Valiliği ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ilde, faaliyet yürüten amatör kulüplere yetmiş bin(70.000) TL yardımda bulunuldu. 

Ülkemizi ve bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgında, Hakkâri Amatör Ligi de büyük bir yara aldı. 
Hakkâri Valiliği ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kulüplerin yardımına koşarak, bu zor gönde futbol kulüplerinin yardımına kuştular. 

Kayak merkezine otel, yeni tribünler, yılar sonra futbol sahasına kavuşan Çukurca ilçe stadı ve Cumhurbaşkanımızın, Spor Bakanının ve Hakkâri Valiliğin ilimize, onlarca ve milyonarca değerinde spor kompleksi kazandırmasıyla, Hakkâri yavaş yavaş spor şehri olmaya doğru yol almakta.

Hükümetimizin ve Hakkâri Valiliğinin Hakkâri’deki spor ve sporcuları, sahiplenmeleri onlara yeni tesisler kazandırması takdire şayandır.

Bizlere bu tesisi ve olanakları sağlayan, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a Spor Bakanımıza Hakkâri Valisine, AK Parti il Başkanına ve Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürümüze minnettarlarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık Hakkâri’deki çocukları, gençleri ve sporcuları, ciddi anlamda sahipleniyor. 
Bu vesileyle de spora büyük yatırımlar yapılıyor.

Yakın zamanda bu tesisler sayesinde, Hakkâri spor büyük başarılara imza atacaktır. Hakkâri spor camiası olarak, yapılan bu güzel tesis ve desteklerden dolayı, emeği gecen herkese bir kez daha şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kurban bayramının başta ilimiz, ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olması dileğiyle.
Herkese iyi bayramlar.

 

Bu yazı toplam 6036 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim