29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

HAKKARİ HDP’DEN ZÜLKÜF GEZEN AÇIKLAMASI

Hakkari HDP’den Zülküf Gezen Açıklaması

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü önceki gece Tekirdağ 2 No’lu F Tip’inde yaşamına son veren hükümlü Zülküf Gezen için basın açıklaması yaptı.

18 Mart 2019 Pazartesi 14:35

Parti binasından yapılan basın açıklamasına Hakları Demokratik Partisi Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP Belediye Eş Başkan Adayları Cihan Karaman, Seher Kadiroğlu Ataş, HDP ve DBP İl Eş Başkanları ile parti yöneticileri katıldı.

Burada grup adına basın açıklamasını HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede Yaptı. Dede :’’Sizlerin de bildiği gibi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecritti kırmak amacıyla Hakkari Milletvekilimiz ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi 131. gününde bugün.

Leyla Güven açlık grevine başladıktan sonra her yerde Strazburg ta, Galler’de, Türkiye’deki cezaevlerinde bizim partimizin milletvekillerimizin de içinde bulunduğu binlerce insan nu mutlak tecrittin kaldırılması için açlık grevine başladı. 

En son Tekirdağ 2 nolu F Tipi cezaevinde Zülküf Gezen arkadaşımız fedai bir eylem gerçekleştirmiş bu mutlak tecrittin kaldırılması için. Sizlerde çok iyi biliyorsunuz bu mutlak tecrit başladıktan sonra iktidar tarafında bütün Kürt Kazanımlarına karşı bir yönelim olmuştur. Bu kazanımların hepsini ortadan kaldırmaya başladı. Efrin’de, Kerkük’te yine partimize yönelik bu baskılar, belediyeleri atanan kayyumlar hepsi bu mutlak tecrittin sonucunda gerçekleşen şeyleridir. 

Bu arkadaşlarımız bunların ortadan kaldırılması için bedenlerini ölüme yatırdılar ve tek talep var bu noktada bu talepte hukuki ve meşru bir taleptir. Biz şunu söylüyoruz Türkiye kendi kanunlarına uysun, kendi kanunlarını uygulasın Sayın Öcalan sıradan bir kişi değil , Sayın Öcalan politik bir liderdir, binlerin milyonların temsilcisidir. Bütün Orta Doğu’da anahtar bir kişidir.  

Bu tecritin ortadan kalkması için dün gece bu arkadaşımız dün gece fedai bir eylem gerçekleştirmiştir. Cenazesi de saatler yanlış söylenerek adeta kaçılırcasına Diyarbakır’a getirilmiş ondan sonra da bir abluka alınmıştır. İktidarın tek yapmak istediği kitlesel bir sahiplenme olmamasıdır.

Biz de buradan iktidara sesleniyoruz derhal bu mutlak tecrittin kaldırılması lazım iktidarın bunun için adım atması lazım. 

Bu zaten Türkiye kanunlarında olan bir şeydir. Toplumu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bizim talebimiz demokratik, kanuni ve meşru bir taleptir bu konuda bütün topluluğu duyarlı olmaya çağırıyoruz.’’ Dedi.

hdp-aciklama.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.