18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara15°C

HAKKARİ İL GENELİNDE 70 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Hakkari il genelinde 70 bin öğrenci karne aldı

Hakkari il genelinde 70 bin öğrenci ara karne heyecanı yaşadı.

17 Ocak 2020 Cuma 12:43

Biçer Mahallesinde bulunan Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) ilköğretim okulunda düzenlene karne dağıtım törenine İl jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Sürreya Doğan, Emniyet Müdür Yardımcısı Harun Özcan, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Müdür Yardımcısı Ali Korkmaz, Okul Müdürü Mehmet kanat, Biçer Mahallesi Muhtarı Kemal Erol ve veliler katıldı.

Müdür Gür ve beraberindekiler ana sınıfındaki öğrencileri ziyaret ederek, karnelerini kendi elleriyle verdiler. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri ise, öğrencilerle aynı sıralara paylaşarak kendilerine kek ikramında bulundular.

Hakkari Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür, Türkiye’nin 81 vilayetinde olduğu gibi Hakkari’de de 70 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını söyledi.

Müdür Gür,”Ülkemizin genelinde 20 milyon civarında öğrenci karnelerini aldı. Hakkari’de de 70 bin öğrenciye karneleri dağıtıldı. Eğitim maratonunun birinci ravuntunu burada kısa bir arayla sonlandırmış bulunuyoruz ve bizim için güzel bir dönem idi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Sayın valimizin himayesinde başlatmış olduğumuz Hakkari’de eğitim seferberliği hedefimiz eğitim kalitesini geliştirme projemiz ilimizde çok ciddi şekilde heyecana nede oldu. Bu çalışmayla inşallah öğretmenlerimizin bu emeğine Haziran ayı geldiğinde çok güzel çok güzel sonuçlara ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.


FOTOĞRALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


-Velilere tavsiyeler

Velilere tavsiyede bulunan Müdür Gür,”Sayın velilerimizden isteğimiz şudur. 15 günlük süreci çocuklarla geçirmelerini, kitaplarla haşir neşir olmaları ve aynı zamanda dinlenmeleridir. 

Bahçeye gidip oynamaları, eş dost ziyaretleri ve yapabilecekleri etkinlikleri ana babalarla yapmalarını ve her şeyden önce kitap okumaların sağlamalarını istiyoruz.

Anne babaların kitap okumadığı bir yerde kitap okuması zorlaşır, bizim buna eşlik etmemiz lazım. Eğitim camiasına iyi tatiller diliyorum. Tatilin ülkemize geleceğimize çocuklarımıza geleceğimize hayırlara vesile olmasını diyorum” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.