25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

HAKKARİ İLK DEFA DOĞA SPORLARI FUARINDA

Hakkari ilk defa doğa sporları fuarında

İstanbul’da düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek doğa sporları ve macera turizmi “Türkiye Adventure19” fuarında Hakkari Rafting takımı ve Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü temsil etti.

19 Şubat 2019 Salı 13:51

Doğa sporları alanında faaliyet gösteren bütün oluşumların yer aldığı fuarda Hakkari Cilo Dağcılık Hakkari’den katılan tek kulüp, Doğu Anadolu bölgesinden katılan üç STK dan biri olduğu belirtildi.

Fuara katılan Cilo Rafting takımı adına açıklamalarda Hakkâri Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, Türkiye  Rafting Federasyonu tarafından tahsis edilen ve düzenlenen stantta ülke raftingi bir bütünlük içerisinde tanıtıldığını söyledi.

 Tansu,” Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı ve Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı fuar boyunca ekibi ile birlikte fuar alanında yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşadı.

hakkari-rafting-fuar-1.jpg

Yıllardır çeşitli doğa sporları alanında Hakkari’de bir çok ilke imza atan Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği son bir yıl içerisinde başlattığı Rafting sporunda ise kısa sürede büyük başarılara imza attı.

aklaşık sekiz ay gibi kısa bir sürede rafting sporunda Türkiye’de yapılan üç şampiyonada ulusal dereceler elde ederek başarılı bir şekilde ilerledi.

hakkari-rafting-fuar-2.jpg

Aldığı emanet bot ve malzemelerle yarışan takım başarılarını arttırınca kısa süre sonra Hakkari tarihinde bir ilk yaparak iki takım halinde 12 kişiyi Milli Takım kadrosuna almayı başardı.

Bu bağlamda başarılarında sıkça söz ettiren Cilo Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü Adventure19 fuarına davet edilerek Hakkari’yi tanıttı.

hakkari-rafting-fuar-3.jpg

Sıradan bir fuar olmayan bu oluşum, Türkiye’nin profesyonellerinin kendilerini gösterdiği ve birbirleri ile ciddi bağlantılar kurarak önemli projelere imza atılması yolunda yapılan bir fuardır. Bütün doğa sporları ve macera turizmi oluşumlarının katıldığı bu fuara ilimiz gururla temsil edildi.

Bu fuar bizim için çok önemliydi. Hakkari ilk defa gerçek anlamda önemli bir potansiyele sahip doğa sporlarını en iyi şekilde tanıtabileceği bir doğa sporları ve macera turizmi fuarına katıldı. Bu noktada böylesine önemli bir temsiliyeti bizlerin yapmış olması da bizim için guru ve onur kaynağı oldu.hakkari-rafting-fuar-4.jpg

Türkiye’nin profesyonellerinin katıldığı, tanıtım yaptığı, söyleşi ve sunumların paylaşıldığı fuarda Hakkari Cilo Rafting takımı olarak bizler de Türkiye Rafting Federasyonu saflarında yerimizi alarak ülke rafting sporunu gelişimi için birlikte hareket ettik.

Bizlere bu şansı veren başta Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Sayın Fikret Yardımcı’ya, katılmamızı sağlayan il valimiz Sayın İdris Akbıyık’a ve her çalışmamızda desteklerini esirgemeyen hocamız Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Ömer Pakiş’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Hakkari çocukları ve gençleri başarılı insanlardır. Yeter ki bir el uzatın ve öncülük yapın.

Bu çocuklar daha çok büyük başarılar elde edecek. Aile, STK, Kurum ve kişi destekleri bu konuda çok önemlidir. Buyurun ilimizin büyükleri, mülki idare amirleri, STK’lar, anne ve babalar bizler hep birlikte gençlerimizin geleceği için alt yapı hazırlayalım ve başarıyı onlara bırakalım. Biz güvenelim, Genlerimiz kazanmaya devam etsin" şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.