17 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

HAKKARİ İŞ-KUR’UN 2019 MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ZİYARETİ

Hakkari  İş-Kur’un 2019 milli istihdam seferberliği ziyareti

Hakkari Çalışma ve ve İş Kurumu (İŞKUR) yetkilileri 2019 Milli İstihdam seferberliği ‘kapsamında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde işveren ziyaretlerinde bulundular.

23 Haziran 2019 Pazar 17:53

Hakkari İşkur İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Hakkâri SKG il müdürü Nail Van  ve İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Hasan Balın, 2019 Milli İstihdam seferberliği ‘kapsamında işgücü piyasası  ile ilgili teşviklerin anlatılması, kurum faaliyetleri ve ihtiyaç duyulan işgücü istihdamının sağlanmasına yönelik Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde  işveren ziyaretlerinde bulundular.

İl İşkur İl Müdürü Kızılkaya ve beraberindekiler, Yüksekova ilçesinde yapımı devam eden ve ilk etapta Yüksekova’da 80 kişiye istihdam olanağı sağlayacak olan 2020 yılının nisan ayında faaliyete geçmesi planlanan  Hilton doubletree oteli sahibi Seyfettin Karay işvereni ziyaret ettiler.

Müdür Kızılkaya, “İstihdamda Milli Seferberlik ile işçi ve işverene birçok teşvik sağlanırken, söz konusu teşvikler arasında ülkemizin nitelikli işgücüne kavuşmasının amaçlandığı işbaşı eğitim programları önemli bir yer tutmaktadır dedi.

Kızılkaya,”İşbaşı eğitim programlarıyla, işverenin çalıştıracağı işçiyi tanımasını ve bu süreçte iş başında yetiştirmesini hedefleyerek gençlerimizin mesleki deneyim kazanmalarını sağlayarak, istihdam edilmelerini amaçlamaktayız.

Çalışma hayatını güçlendirmek adına işçinin ve işverenin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Hilton doubletree oteli sahibi Seyfettin Karay ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek 2020 Nisan ayında otelin faaliyete geçmesi ile beraber  80 kişiyi firmaları bünyesinde iştiham edeceklerini söyledi. Hakkarihabertv.com

img_20190620_115649_burst002.jpgimg_20190620_121505_burst001_cover.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.