20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

HAKKARİ İŞKUR PROJE BAŞVURU TARİHLERİ BELİ OLDU

Hakkari İşkur proje başvuru tarihleri beli oldu

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Projeleri ile ilgili duyuru 2020/2 Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Proje Başvuru tarihi belli oldu.

11 Haziran 2020 Perşembe 09:55

Başvuru Başlangıç Tarihi: 08 Haziran 2020 Son Başvuru Tarihinini ise 17 Temmuz 2020 olduğu açıklandı.

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, Engelli ve eski hükümlülere yönelik iş kurma hibe destek başvuruları 8 Haziran 2020 tarihinde başlamış olup 17 Temmuz 2020 tahine kadar devam edeceğini söyledi.

Kızılkaya,” www.iskur.gov.tr sitemizde yayınlanacak olan 2020/2. Dönem güncel Başvuru Rehberi ve Formuna göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal taraflardan temsilcilerden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir.

Desteklenecek Projeler “ Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyona yönelik projeler ile  Ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği Korumalı İşyeri Desteğine yönelik projelerdir” dedi.

  -Engellilere yönelik diğer projeler.
  Engellilere yönelik diğer projeler hakkında da bilgi veren Müdür Kızılkaya, Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceğini söyledi.

Müdür Kızılkaya,”Başvurular 17 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edecek olup proje sunmak isteyen engellilerin www.iskur.gov.tr adresindeki başvuru rehberi ve formuna göre projelerini hazırlayarak Hakkari Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğümüze belirtilen tarihe kadar teslim etmeleri,

 Eski hükümlülerin ise Eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde projesini Adalet Bakanlığının ilgili birimleri (denetimli serbestlik müdürlükleri, koruma kurulları gibi) aracılığı ile “Proje Başvuru Rehberi”nde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlamaları ve yine ilgili birimler aracılığı ile İl Müdürlüğüne iletmesi gereklidir. Eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmaz ve proje sahibine iade edilir.

Ayrıca projeden yararlanmak isteyenler il müdürlüğümüzden proje desteği hakkında gerekli bilgileri alabileceklerdir.

Hibe proje desteğinin amacı engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri yoluyla rehabilitasyonlarına yardımcı olmayı amaçlanmaktadır. Proje desteği kapsamında engellilere65 bin liraya kadar hibe desteği, eski hükümlülere de brüt asgari ücretin 15 katına kadar yani 45 bin  lira iş kurma desteği sunulacaktır” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.