27 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

HAKKARİ KARPUZU, DİYARBAKIR'A RAKİP

Hakkari karpuzu, Diyarbakır'a rakip

Hakkari’nin Otluca köyünde çiftçilik yapan Nazım Çiftçi, ürettiği karpuzlarla Diyarbakır'a rakip olduğunu söyledi.

13 Eylül 2020 Pazar 15:08

Kent merkezinde 6 kilometre mesafede bulunan Otluca köyü Dereboyu Mahallesinde Çiftçilik yapan Nazım Çiftçi’nın 20 dönüm arazi üzerinde ektiği karpuzları hasadı başladı.
 
 Ağırlıkları 10 ila 20 kilogram arasında değişen karpuzları toplayan Çiftçi Hakkari Otluca köyünde Diyarbakır'a rakip olacak büyüklükte karpuzlar yetiştirdiğini söyledi.
 
Organik karpuzlarının şekerden daha tatlı olduğunu ifade eden Çiftçi, "Gerçekten şu anda Diyarbakır'a rakip olarak diyorum. Bunlar doğal, organik karpuzlar. Ben Diyarbakır'a rakibim ama artık onlar bana rakip olsun” dedi.
 
Tarlasında her türü sebze ve meyveyi yetiştiren Çiftçi, yetiştirdiği tüm sebzelerin organik olduğunu ifade ederek, Otluca köy yolunda satışa çıkarttığını söyledi.
 
Otluca Dereboyu Mahallesine gelerek karpuz alan vatandaşlar ise, sürekli karpuz ihtiyaçlarını artık burada karşılayacaklarını belirttiler. Haber: Feyzullah Taş
karpuz-1-001.jpgkarpuz-2.jpg03-246.jpg
 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.