25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara25°C

HAKKARİ KENT PARKTA HALAYLAR ÇEKİLDİ

Hakkari Kent parkta halaylar çekildi

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren halk oyunları ekibi Kent park Yaşam Merkezinde bulunan vatandaşlara gösteri sundu.

28 Nisan 2019 Pazar 16:21

Atlılar Caddesi'nde bulunan eski belediye garajı alanında, 8 bin metrekare olarak inşa edilen tam donanımlı Kent Park Yaşam Merkezi ilk defa halk oyunları gösterisine ev sahipliği yaptı.

Hafta sonu olması münasebetiyle vatandaşlar kent park yaşam merkezine akın ettiler. Çocuklar oyun gurup parklarında eğlenirken ailelerin kamelyalarda ve çime zemine oturarak piknik yaptılar.

Yüzlerce kişinin akın ettiği kent park yaşam merkezi ilk defa bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü halk oyunları ekibi 400 kişilik amfi tiyatro bölümünde halk oyunları gösterisi sergiledi.

Parkta bulunan vatandaşlarda halk oyunları ekibine eşlik ederek davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Vatandaşlarla bir araya gelip bir süre sohbet eden Hakkari HDP Eşbaşkanı Sipan Turan, DBP Eşbaşkanı İsmet Faruk ve parti encümenleri de vatandaşlarla kol kola girerek halay çektiler.

Son günlerde gündemde olan “Keşke ölüm olmasaydı” adlı Kürtçe türküyü seslendiren Aygül Yalçın ise, parkta bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandılar.



Hakkari’ye bu güzel hizmeti sunanlara teşekkür eden vatandaşlar, burada oturmanın ve dinlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek herkesin bu güzel parkı temiz kullanması ve sahip çıkılmasını istediler.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Batı illerinden Hakkari’ye gelen bazı vatandaşlar ise, Hakkari’de batıda yanlış anlatıldığı gibi bir şehir olmadığını belirterek, tam tersi huzur ve güvenin hakim olduğu Hakkari’ye herkesi davet ettiler. Hakkarihabertv.com

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.