19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ KIRSALINDA KIRAN 10 OPERASYONU BAŞLADI

Hakkari kırsalında Kıran 10 operasyonu başladı

Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Hakkari kırsalında yürütülen Kıran 10 operasyonun başladığını açıkladılar.

20 Aralık 2019 Cuma 11:35

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, yürütülen Kıran 10 operasyonunu harita üzerinde göstererek operasyon hakkında detaylı bilgiler verdi.

Tuğgeneral Öztürk,”Kazan vadisinde toplam 48 tim, jandarma, emniyet ve güvenlik korucu olmak üzer 732 kişi ile Kazan, Meşeli, Kayalık, Çeltik köyleri ile Başaklı mahallelerinde Kıran 10 operasyonu başlamıştır.

Operasyon kapsamında bölgede üstlenen veya olma ihtimali olan bölücü terör örgütü yerinde bulup etkisiz hale getirmek, bölgede saklanmış silah, malzeme, mühimmat, EYP lerin ortaya çıkartılması, terör örgütünün barındığı mağara, sığınak erzak depolarının bulunarak imha edilmesi amaçlanmaktadır. Şuanda operasyon bölgede inançlı ve kararlılıkla devam etmektedir” dedi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Belediye Başkan Vekili  İdris Akbıyık, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda Jandarma Genel Komutanımızın yönetiminde Kıran-1 operasyonunun daha önce Hakkâri, Şırnak ve Van üçgeninde Kavaklı, Feraşin ve diğer bölgelerde başladığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Şuanda da Kıran-10 Operasyonu’nu Hakkâri İlimizde İl Jandarma Komutanımızın komutasında yapıyoruz. Toplam 48 timden oluşan 730 personelimiz operasyona katılıyor. Bunların içerisinde Jandarma komandolarımız, Jandarma özel harekâtlarımız, polis özel harekât timlerimiz ve güvenlik korucularımız var.

Kazan bölgesinde operasyon devam ediyor. Tabi ki amacımız, Hakkâri bölgemizde, ülkemizde bir terörist dahi kalmayıncaya kadar mücadele etmek. Kazan bölgesi terör örgütü açısından önemli bir bölge. Yürütülen operasyonda 1 adet Bixi makineli tüfek, 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet mavzer tüfeği, 568 adet Bixi makineli tüfek mühimmatı ve 10 kg bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat ele geçirilmiştir. Yine birçok sığınak, barınak ve mağarada güvenlik güçlerimiz tarafından imha edildi. Hakkâri halkı şuan yaşadığı huzuru, güveni devam ettirmek istiyor.

Bizde bu huzurun bu güvenin inşası için geçmişte olduğu gibi bugünde bölücü terör örgütüyle mücadeleyi tüm güvenlik güçlerimizle devam ettiriyoruz. 2019 yılı terörle mücadele açısından Türkiye’mizde olduğu gibi Hakkâri’mizde de çok başarılı geçti. 2019 yılında şuana kadar 100 civarında terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca bugünkü operasyonda terör örgütüne üye olmak suçundan aranan iki örgüt üyesi yakalanmıştır. "

Hakkari  Valisi Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’da,”Kıran 1 operasyonu  Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun  talimatlarıyla Jandarma genel komutanımızın yönetiminde Hakkari ve Şırnak’ta Van ilinin üçgeni ve diğer bölgelerde. Şuanda da Hakkari’de Kıran 10 operasyonunu İl Jandarma komutanımızın komutasında yapıyoruz.

Operasyonda 48 tim bunun içinde jandarma komandolarımız var, jandarma özel harekat var, polis özel harekat timlerimiz var, güvenlik korucularımız var. Çukurca Kazan vadisinde operasyon devam ediyor. Amacımız hedefimiz  Hakkari bölgemizde ülkemizde bir terörist  dahi kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


 Kazan vadisi terör örgütü açısında önemli bir bölge. Şuanda aldığımız ilk bilgilere göre operasyon kapsamında yapılan sığınak ve barınak aramasında 1 adet BİXİ Makineli Tüfek, 3 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği,  1 adet Mavzer Tüfeği , 568 adet BİXİ Makineli Tüfek Mühimmatı ,10 kilo Amonyum Nitrat ele geçirildi. Terör örgütüne üye olma suçundan” aranan iki kişi ise yakalanarak gözaltına alınmıştır” dedi. Haber: Feyzullah Taş
  

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.