• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

HAKKARİ ÖRNEK ŞEHİR!

Hakan Taş

En sabıkalı, sürgün ve terör bölgesi olarak bilinen şehrimiz örnek şehir unvanına kavuştu. Toma’lar ilimizde çiçeklere su fışkırıyor, helikopterler semalarımızda dağları selamlıyor. Özel sektör bile iş yapmak için ilimizi tercih ediyor. Silah sesleri yerini zılgıt ve halay sesine bıraktı. Film sektörleri ilimizin çeşitli bölgelerinde klip ve kısa filmler için start alıyor.

Tayini çıkan memurlar endişesiz, severek geliyor. Görev süresi dolup ta gidişlerinin ertelenmesini isteyen yüzlerce memur var. Yani kısacası normale dönerek şehirleştik.

Gençlerimizin kaderini belirleyen çok önemli sınav için ilimizde 9 bin öğrenci ter döktü. Gençlere ve eğitime verdiği önemle bilinen ilimizin başarılı valisi İdris Akbıyık, günler öncesi hazırlık yaparak örnek bir davranış sergiledi. 10 yeni minibüs alımını gerçekleştirdi. Toplam 14 araç gençlerin hizmetine sunuldu. Kahvaltı, konaklama ve barınma sorunu çözüm buldu.

Valilik ve belediye tüm ekipleriyle gençlerin hizmetine seferber oldu. Tüm öğrenciler yurtlara tek tek yerleştirildi. Kimse açıkta kalmadı. Vali Akbıyık, bu organizasyonu bizzat takip etti ve sınava girecek öğrencilere ekstradan müthiş bir motivasyon ve moral desteği sundu.

İlimize sınav için gelen gençler keyifli anlar yaşadılar. Memnuniyetlerini dile getirerek sayın valimize teşekkürlerini ilettiler. Bir gurup öğrenci; “Doğrusu bizi korku sardı, acaba nerede kalırız diye. Herkes akraba ve otel arayışına girdi. Güler yüz ve sevgiyle karşılandık.

Bu denli yakın ilgi bizi çok duygulandırdı. Sayın valimize bizlerde hediye olarak iyi bir sonuç alıp armağan edeceğiz. İlk kez bir sınava yüksek moralle girdik. Bu durum elbette başarımızı olumlu etkileyecektir” açıklamasını yaptılar…

Hakkari ili Türkiye’ye fark atarak örnek şehir oldu. Profesyonel toplu taşıma hizmeti büyük alkış aldı. Duraklar kuruluyor, AKBİL sistemine geçilerek sağlıklı ulaşım hizmeti sunulacak.

Örnek şehrin örnek valisine eğitime ve gençlerimize katkılarından dolayı bizde ayrıca teşekkür ediyoruz…

Bu yazı toplam 7646 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim