26 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ RAFTİNG'DE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Hakkari rafting'de Türkiye üçüncüsü oldu

Gençlik Spor Bakanlığı ve Gelişmekte olan Sporlar Federasyonu, Rafting As Başkanlığı tarafından düzenlenen R-4 Rafting Türkiye Şampiyonası 2. ayak Tunceli'dede yapıldı.

30 Mayıs 2018 Çarşamba 15:45

Yapılan şampiyonada Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün takımı Türkiye üçüncüsü oldu. Tunceli de düzenlenen R-4 Rafting Türkiye Şampiyonasına ilimizden Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü takımları yarıştı. Cilo Dağcılık 7 takım, Çukurca ilçemiz 2 takım ile yarışmaya girerken, Hakkari yarışmaya katılan en kalabalık il olarak ta dikkat çekti.

Çok kısa süre önce kurulan Rafting takımları katıldıkları ilk yarışmada derece getirdiler. Hakkari adına katılım yapan takımlara aynı zamanda müsabakanın en centilmen takımları madalyası verildi.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Doğa sporları alanında yeni yeni temellerin atıldığı Hakkari de Rafting sporu iddialı bir giriş yaptı. Kısa süre önce tek takım olarak Muğla'nın Dalaman ilçesinde Rafting yarışmasına katılan Hakkari ekibi, Cilo Dağcılık Tafting Takımı, ilk defa katıldıkları müsabakada Üstün cesaret ödülü almışlardı.

Bu yarışmadan sonra Hakkari de hızla takımlar kuran Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü, Tunceli de yapılan Türkiye şampiyonasına katıldı. Katıldıkları ilk müsabakada başarı bir şekilde mücadele ettiler. Takım halinde müsabakanın en centilmen takımı seçilmeleri yanında Türkiye üçüncüsü oldular.

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Hacı Tansu, bizler Cilo Dağcılık olarak ilimizde sürekli ve kalıcı faaliyetler yapıyoruz. İşin keyfini çıkarma yerine gerçek anlamda sporcu yetiştirme ve gençliğimizin geleceğe yönelik spor alanında ilerlemelerini sağlamaya çalışıyoruz dedi.

Tansu,"Bu güne kadar bir çok alanda Hakkari'de ilkler yaptık. Şimdi yine ilimizde ilk defa gençlerimizi rafting ile tanıştırıyoruz. Raftingi bir eğlence sporundan ziyade gençlerimizin mücadele ederek başarıya ulaşmalarının önünü açıyoruz.

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği olarak Rafting sporunda yedi takım oluşturarak Tunceli ilinde yapılan Türkiye şampiyonasına katıldık.

Bu takımlarımızın içerisinde ilk defa il dışına çıkan gençlerimiz bile vardı. Kısa süre önce kurduğumuz takımlarımızı Zap nehrinde 2 günlük hızlı bir eğitim ve antrenmandan geçirdik.

Bu takımlarımızda yer alan sporcuların büyük çoğunluğu ilk defa rafting botuna bindiler. Şimdi ise Türkiye şampiyonalarında yarışıyorlar. Bunun gururunu yaşıyoruz.

Tunceli de yapıla Türkiye Rafting Şampiyonasına katılmamıza destek veren kıymetli hocamız, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ömer Pakiş ve İş adamı Sayın Nevzat Kazak'a bütün sporcularım ve yönetimim adına teşekkür ederim. Önümüzdeki aylarda ilimize daha büyük başarılar kazandıracağız" şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş


 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.