29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ TERÖRLE DEĞİL, EĞİTİMİYLE KONUŞUYOR

Hakkari terörle değil, eğitimiyle konuşuyor

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari terörle şiddetle konuşulmuyor yapılan yatırım ve hizmetlerle eğitimin kalitesi ve kültürle konuşuluyor dedi.

30 Aralık 2020 Çarşamba 12:40

Hakkari Cumhuriyet Lisesinde düzenlenen tablet dağıtım törenine, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, katıldı.

Sınıflarda bulunan öğrenci ve velileri ile bir süre sohbet eden Vali Akbıyık, daha sonra tabletleri kendi elleriyle dağıttı.

Burada Konuşan Vali Akbıyık,Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığımızın rehberliğinde Hakkari’de uzaktan internet yoluyla eğitimin en kaliteli en başarılı elimizde gelen gayreti sarf ediyoruz dedi.

Vali Akbıyık,”Bugünde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen tabletlerin bir kısmının dağıtım töreninde bulunuyoruz. İlimize 5 bin 30 adet tablet ayrıldı. Tabi bunun yanında hayırseverlerimiz ve kurumlarımız tarafından da tablet desteği sağlanmaktadır. Burada tüm hayırseverlere, TOBB,  Ticaret Odasına tablet desteğinde bulunan herkese teşekkür ediyorum.

Biz Hakkari’ye geldiğimiz ilk günde birinci vazifemiz eğitim dedik. Bugünde bu çerçevede valiliğimiz ve devletimizin tüm imkanlarını bu yolda seferber etmeye gayret ediliyoruz. Eğitim sadece milli eğitimin işi değil bütün Hakkari’nin emniyetimizin, jandarmamızın, belediyemimizin, ticaret odamızın hepsinin iş ve imkanlarımızı bu çerçevede kullanıyoruz. Gündem oluşturmak amacıyla çeşitli projeler başlatıyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda bir kitap bir insan projesi başlatmıştık halen devam ediyor. Bu yılda uzaktan eğitimi desteklemek amacıyla her ev bir okul projemizi başlattık. Bu proje çerçevesinde bir insan bir kitap okuyor. Kitap insan kadar insan kitap kadar kıymetlidir.

Her evde bir kitap projesiyle de evleri okula çevirme gayreti içersindeyiz. Bunun için öğretmenlerimiz, milli eğitim müdürlüğümüz çeşitli plan ve programlar yaptılar ve çocuklarımızın eksik kalan yönlerini tamamlamaya gayret ediyoruz.

Amacımız hedefimiz Hakkari gündemini eğitim yapmak Hakkari terörle şiddetle konuşulmuyor yapılan yatırım ve hizmetlerle eğitimin kalitesiyle ve kültürle konuşuluyor. Her alanda olduğu gibi Hakkari eğitimde de Hakkari halkıyla beraber ciddi bir seferberlik içersindeyiz.  Bu maddemi sürecini de inşallah Allah’ın izniyle en iyi şekilde atlatacağız. Koronavirüs bakımında da Hakkari iyi durumda bunu da en kısa sürede atlatacağız” dedi.

Vali Akbıyık ve beraberindekiler tablet dağıtımının ardından bir süre öğretmenlerle sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı. Haber: Feyzullah Taş

tablet-1.jpgtablet-3.jpgtablet-2.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.