• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

HAKKARİ VALİSİNE ALKIŞ !

Hakan Taş

İstanbul Şişli Kaymakamlığından bize vali olarak atanınca tüm çalışanları ve Şişli sakinleri arkasından gözyaşı dökmüşlerdi. Dünya Basın Mensupları Derneği kendisini yılın başarılı Kaymakamı olarak seçti. Yaşı genç, benden bile 7 yaş küçük. Müthiş bir enerjisi ve çalışma hevesi var. Sabah saat 07’de uyanan tek vali herhalde.

CORONA’YA SAVAŞ AÇTI

Kentimizin giriş noktası olan Yeni Köprü’de, Yüksekova Havalimanında, Çukurca Köprülü’de ekipler kuruldu ve gelen giden vatandaşlarımız sağlık kontrolünden geçiriliyor.

vali-1-037.jpgHakkari ve çevresi baştan sona yıkandı, temizlendi. Dezenfekte çalışmaları her sokakta yapıldı.

Marketler denetlendi. Yardıma muhtaç ailelere evlerine gıda paketleri gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanlığı tarafından hangi genelge yayımlansa valimize tebligat gelir gelmez ilk kurallara uyan Hakkari’dir. 

 

 

Coronavirüs belası çıkar çıkmaz ilk alarm veren Hakkari oldu. Tehlike saçan tüm noktalarımız kapatıldı. Hepimiz evimizde otururken bize nöbet tutan iki isim var; Biri İl Sağlık Müdürümüz Dr.Hamdullah Kara diğeri Valimiz İdris Akbıyık.

KOCA YÜREKLİ BAKAN

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı bu kara günlerde inkar etmek vicdansızlık olur. 80 milyon, tek yürek hepimizin gözü kulağı onda. 81 il ve 80 milyona adeta nöbet tutarak bizleri sürekli bilgilendirmektedir.

Deprem konularında İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve bu dar günümüzde Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı bu halk unutmayacaktır..

YAŞLILARA MORAL

İlimiz Valisi İdris Aybıyık, evlerinde çıkamayan yaşlılarımızla telefon bağlantısı kurarak görüntülü iletişim kurarak moral veriyor. Her saat sayın valimizi kentin değişik yerlerinde görmek mümkün.

CORONA HAKKARİ’YE GİREMEZ

Önceki gün sayın valimizle kısa bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Umut ve moral veren açıklamalar yaptı.

 

“Biz Hakkari olarak gereken tüm tedbirleri erkenden aldık. Virüsün bize ulaşmasını engelleyen çalışmalar yürüttük. Halkımızdan tek ricamız bu tehlike azalıncaya kadar bize manevi olarak destek olmalarıdır. Devlet olarak vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğinden sorumluyuz. Hep birlikte kurallara uyarak bu tehlikeyi atlatacağız” dedi.

vali-3-024.jpg

KRİTİK 48 SAAT

Kritik 48 saat  ve kimse sokağa çıkmasın denildi. Sayın valimizin önceki gün  yaptığı toplantıda “Sokağa çıkılmasın” çağrısına Hakkari halkı uydu. Hafta sonu gerekmedikçe kimseler evden dışarı çıkmadı.

İlimize gelen vatandaşlarımız belirlenen noktalarda sağlık taramasından geçirilmeye devam ediliyor. Çok şükür olsun ki koronavirüs bugüne kadar ilimize girmedi.

 

 VALİMİZE ALKIŞ

Hakkari zarar görmesin diye, vatandaşlarımız bu virüse bulaşmasın diye evinin yolunu unutan valimiz İdris Akbıyık’ı böylesine önemli bir süreçte fedakarca çalışma ve çabalarını halk olarak ayakta alkışlıyoruz.

Virüsü de, her türlü belayı da yenecek en güçlü silah sevgidir. Sizi seviyoruz sayın valim…

Bu yazı toplam 3484 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim