19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara18°C

HAKKARİ'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Hakkari'de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

Hakkari Üniversitesi “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” kapsamında mevlit-i şerif okuttu dualar etti.

12 Temmuz 2018 Perşembe 21:20

 Çölemerik Meslek Yüksek Okulunun yemekhanesinde düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programına” Hakkari Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Hakkari üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Edip Alan ve üniversite personeli tam kadro katıldı.

İl müftülüğüne bağlı imamları tarafından sala okumasının ardından program saygı duruşu ve istiklal marşı, Kur-an-ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz temalı sinevizyon gösterimiyle ve mevlit-i Şerif okunmasıyla devam etti.

Burada günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitleri anma programına katılan herkese teşekkür etti.

Rektör Pakiş,” Şehitlik mertebesine ulaşan cesur şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. İslam dünyası yıllar boyunca kendi içindeki ve dışındaki bir çok düşmanla mücadele ederek  günümüzdeki yerini oluşturmuş ve korumuştur.

Dinimiz üzerinden politikalar yürütüp insanların saf ve temiz duygularını kullananlar tarih boyunca yaptıklarını bedelini kat kat ödemişlerdir. İslamiyet ve din adına etrafta insanlar toplayanlar çirkin hedeflerinin karşısında kahraman bir toplumun olduğunu hesaplayamamışlar.

15 Temmuz gecesi ülkemizin büyük bir ihanetle karşılaştığı aziz milletimizin Amerika’da yönetilen darbe planını bir gecede bozguna uğrattığı gün olarak tarihe geçen gecedir. Bu gece üzerine çok şey söylendi ve söylenmeye devam edecek.

Sinsi sinsi örülen tezgah düşmanların başına hamdolsun ki yıkılmıştır. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi tıpkı Çanakkale’de ve İstiklal savaşından atalarını yaptığı gibi bu coğrafya bu bölge bu din ve bu devlet söz konusu olduğun da içteki ve dıştaki bütün düşmanlarına tek yürek olarak vatanı sahiplenme konusundaki kararlığı bir kez daha ortaya koymuştur. Bu millet bütün dünyaya topraklarını nasıl koruduğunu haykırmış ve göstermiştir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından program verilen yöresel yemek ikramıyla son buldu. İHA

3-118.jpgmevlit-2-001.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.