29 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ’DE 7 BİN 776 ÖĞRENCİ LGS’YE GİRDİ

Hakkari’de 7 bin 776 öğrenci LGS’ye girdi

Hakkari’de koronavirüs önlemlerinin üs seviyeye çıkartıldığı Lise Geçiş Sınavı (LGS)’ye 7 bin 776 öğrenci sınava girerken bin 450 öğretmen ise görev aldı.

20 Haziran 2020 Cumartesi 10:08

Saat 09.00-15.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığı sınava öğrenciler aileleri refakatinde toplu taşıma aracı ve özel araçlara sınavın yapılacağı okullara geldiler.

Okul girişlerinde bekleyen güvenlik görevlileri tarafından sosyal mesafeye dikkat etmek şartıyla öğrenciler okul bahçesine alındı. Okul bahçesinde ise kendilerin bekleyen görevliler tarafından dezenfekte ve maskesi olmayanlara maske verilmesi ile birlikte içeri alındılar.

Okul dışında bekleyen aileler ise bina ve ağaç gölgeliklerin altında bekleme yaparak çocuklarının sınavdan çıkmasını beklediler.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Okulları tek tek ziyaret eden Hakkari İl Milli Eğitim Müdürümü Bilal Gür, okul dışında bekleyen ailelere seslenerek bu yıl tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeye dikkat etmelerini isteyerek, sınava giren tüm öğrencilere başarılar diledi.

 7 bin 776 öğrencinin  (LGS) sınavına gireceği ve bin 450 öğretmenin görev yaptığı sınavda sosyal mesafeye ve hijyene büyük önem verildi. Haber: Feyzullah Taş

01-344.jpg03-223.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.