29 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ'DE AÇILAN GENÇLİK MERKEZİNE İLGİ

Hakkari'de açılan gençlik merkezine ilgi

Hakkari'de yeni açılan gençlik merkezi gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

28 Eylül 2013 Cumartesi 15:05

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen "Dağların Kenti Düşler Gençlik Merkezi" projesiyle ilk kez gençlik merkezine kavuşan Hakkarili gençler, boş vakitlerini sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle dolduruyor.

Hakkari İlçe ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği (HAK-KÖY-DER) tarafında yürütülen proje kapsamında Merzan Mahallesi'nde açılan ve haftanın 7 gün hizmet veren gençlik merkezine giden gençler merkezde ders çalışma imkanı da buluyor.

Oluşturulan kütüphanede kitap okuma fırsatı bulan gençler diğer taraftan ise futbol, masa tenisi, bilardo ve santranç gibi sportif faaliyetlere katılıyor. Gitar ve bağlama dersleri de alan gençler ilk kez sinemada film izleme olanağını da merkezde buldu. Proje Koordinatörü Cebbar Yakupoğlu, yaptığı açıklamada, projenin amacının gençlerin spor ile bağlarını güçlendirmek, onlara birlik ve beraberlik duygusunu aşılamak olduğunu söyledi.

Gençlerin boş zamanlarını dışarda değil de gençlik merkezinde geçirmelerinin kendilerini sevindirdiğini belirten Yakupoğlu, şöyle konuştu: "Proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Müdürlüğü tarafında finanse edilmekte. Projenin amacı 14-20 yaş arası gençlerimize yönelik her türlü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yapılmasını hedefliyor.

Ayrıca oluşturulan kütüphanede öğrenciler derslerini çalışırken aynı zamanda da sınavlara hazırlanıyor. Gençlerimize yönelik spor turnuvalar düzenliyoruz. Proje kapsamında gezi ve piknikler düzenleyerek gençlerin motive olmasını sağlıyoruz. Projemiz bir yıl boyunca sürecek. Gençlik merkezimizde 5 eğitimcimiz 170 öğrencimize eğitim veriyor." Öğrencilerden Kader Ediş, merkezde çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti. Ediş, "Burada boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz.

Ders çalışıyor, ödevlerimizi yapıyoruz. Masa tenisi oynuyor ve internete bağlanıyoruz. İsteyen gidip bağlama veya gitar öğreniyor. Daha önce böyle bir şey açılmamıştı. Bu Hakkari'de bir ilk. Yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hasret Kundakçı ise, okuldan sonra merkeze geldiklerini ve merkezde ders çalışma ve kitap okuma fırsatı bulduklarını söyledi. Kundakçı, "Daha sonra masa tenisi, santranç oynuyoruz. Gitar kursuna geliyoruz. Sinemada film izleme imkanı buluyoruz. İyi ki bu proje uygulandı. Gençlerin buna ihtiyacı vardı" dedi. Haber: Yılmaz Kazandıoğlu

genclik-merkezi-hakkari-1.jpg

genclik-merkezi-hakkari-2.jpg

genclik-merkezi-hakkari-3.jpg

genclik-merkezi-hakkari-4.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.