29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

HAKKARİ’DE “ADA” TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ

Hakkari’de “Ada” tiyatro oyunu sahnelendi

Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğüne Bağlı Kültür Ve Sanat Merkezi Onuncu Köy Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen “Ada” adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

30 Kasım 2018 Cuma 21:35

Athol Fugard’ın yazdığı, yönetmenliğini Ayşenur Engin’in yaptığı “Ada” adlı tiyatro oyunu Atatürk Kültür Merkezinde sahnelendi.

Hakkari Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü Onuncu Köy Tiyatro Topluluğu oyuncuları Cihat Ölmez, Diyar Kaplan ve Onur Özbay tarafından sahneye yansıtıldı.

Tek perdelik  “Ada” isimli tiyatro oyununu Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı  Münevver Ertuş, Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, bazı kurum amirleri ve çok sayıda tiyatrosever izledi.

Adada hapis edilen iki hükümlünün yaşama tutulma mücadelesinin konu edildiği tiyatro oyunu için yer bulamayan birçok tiyatro severler ise oyunu ayakta izlemek zorunda kaldı.

Oyun sonunda Vali Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri oyunculara teşekkür ederek başarıların devamını dilediler. Haber: Feyzullah Taş

img_2309.jpgimg_2320.jpgimg_2309.jpgimg_2311-002.jpgimg_2315-001.jpgimg_2321-002.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.