19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

HAKKARİ’DE BAŞBAKAN HEYECANI!

Hakkari’de başbakan heyecanı!

Hakkari’ye gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım için hazırlıklar tamamlanarak cadde ve sokaklar Türk bayraklarıyla süslenerek çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

17 Kasım 2017 Cuma 09:50

Sabah erken saatlerinde kentin cadde ve sokakları yıkanarak park halindeki tüm araçlar trafik ekipleri tarafından yol kenarından kaldırıldı. Esnaflarda işyerlerinin önünü temizleme telaşı içersine düştüler.

Güvenlik güçleri tarafından çevrede yoğun güvenlik önlemleri alarak cadde ve sokaklara polis ekipleri yerleştirdi.

Başbakanın ziyaret edeceği valilik, belediye başkanlığı ve Ak Parti il binası önündeki caddeler Türk bayrakları ile süslendi. Başbakan’ın geleceğini alınan güvenlik önlemlerle öğrenen vatandaşlar Başbakan’ın Hakkari’ye geleceği heyecanı yaşadıklarını belirttiler.



Emekli öğretmen Mesut Ertuş, ve Hakkari’nin ileri gelenlerinden Hasan Çolak, İHA muhabirine açıklamada bulunarak sayın Başbakan Binalı Yıldırım’dan Hakkari’nin il statüsünde kalması için müjde beklediklerini ifade ettiler.

Emekli öğretmen Mesut Ertuş,”Sayın Başbakan’ın geleceğini öğrendik. Çarşı merkezinde ise hazırlıklar yapılıyor. Bu konuda sevinçliyiz. Sayın Başbakanımızdan isteğimiz.

Hakkari’nin ilçe konumuna düşürülmemesidir. Bir zamanlar Uludere Beytüşşebap’ta bize bağlı idi. Yine bu ilçeler bize bağlansın. Bizler Yüksekova’nın vilayet olmasına karşı değiliz Yüksekova’da il olsun” dedi.

Hakkari’nin ileri gelenlerinden Hasan Çolak’da,”Daha önce sayın gümrük bakanımız gelince birçok talebimizi dile getirmiştik.  

Hakkari’ye gelecek sayın Başbakanımızın Hakkari için güzel bir müjde vereceğine inanıyorum.  Hakkari’nin il kalması için çaba göstereceklerine inanıyorum. 

Hakkari kadim bir kenttir. Bütün istek ve temennimiz sayın başbakanımızıdan Hakkari’nin il kalmasıdır” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş-Hakkarihabertv.com

basbakan-gelisi-hazirlik-m.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.