23 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara14°C

HAKKARİ’DE DUVAR TIRMANIŞI YAPILDI

Hakkari’de duvar tırmanışı yapıldı

Hakkâri de doğa sporları etkinlikleri kapsamında belediye binası önünde yapay duvar tırmanışı yapıldı

02 Haziran 2018 Cumartesi 21:08

Yeni kurulan ve başkanlığını Maden mühendisi Azat Ölmez’in yaptığı kısa adı ‘ CİSAD  ‘ olan Cilo Sat gölleri ve buzulları dağcılık ve doğa sporları derneği Hakkari ilinde Doğa sporları etkinlikleri kapsamında yapay duvar tırmanışı yapıldı.

CİSAD’ın Hakkari Belediye Başkanlığı önünde Ramazan geceleri etkinlikleri kapsamında yaptığı doğa sporları standının kurulması doğa sporları fotoğraf sergisi ve yapay duvar tırmanışının gerçekleşmesi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

TDF.Hakkari il temsilcisi Naci Ertunç ;amaçlarının Hakkari’de sporcu yetiştirmektir.Dağcılık sporuna bağlı olan doğal Kaya tırmanışında Sporcunun zihinsel ve fiziksel deneyim yaşamaları ve doğa yaşamında dayanıklılığı artırmaları için öncelikle yapay duvar tırmanış eğitimini vermektir.

Hakkari Üniversitesi Öğretim görevlisi Emin Yıldırım; dernek bünyesinde dağcılık , trekking , kayak , rafting ,kano , yamaç paraşütü , kayaklı yamaç paraşütü , Tur kayağı ve dağ bisikletleri yaptıklarını amaçlarının söz konusu branşlarda alt yapının güçlenmesini sağlamak ve ilimizde doğa sporlarını canlandırmak bu branşlarda sporcu yetiştirmektir.

Hakkari iline 7,5 metre yüksekliğindeki  seyyar yapay duvar kazandıran CİSAD başkanı Azat Ölmez ; Hakkari ilinde  ilk defa yapay duvar tırmanışı faaliyetinin gerçekleştirdiğini halkın yoğun ilgisini alan tırmanış faaliyeti Pazar gününe kadar süreceğini söyledi.

 Ölmez ; Katkılarından dolayı Hakkari valisi Sayın Cüneyt Orhan Toprak,Belediye başkanı Cüneyt Epcim, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Reşit Güldal’a  teşekkürlerini sundu. 

Haber: Feyzullah Taş

yapay-duvar-tirmanisi-m.jpgyapay-duvar-tirmanisi-1.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.