29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

HAKKARİ’DE HDP YÜRÜYÜŞÜNE İZİN VERİLMEDİ

Hakkari’de HDP yürüyüşüne izin verilmedi

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Hakkari’deki Demokrasi Yürüyüşü'ne polis izin vermedi.

15 Haziran 2020 Pazartesi 13:17

HDP’nin Farisoğulları ile Güven’in milletvekilliklerinin düşürülmesi üzerine “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında bugün başlatacağı yürüyüş birçok ilde yasaklanmıştı.

Hakkari’ye gelen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar  ve beraberindeki 19 HDP Milletvekili ise HDP parti binasında bir araya gelerek yürüyüş için hazırlık yapmaları üzerine güvenlik güçleri parti binası ve çarşı merkezinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Parti binasında çıkan bazı milletvekillerinin yürümek istediklerini belirtmeleri üzerine polis yürüyüşe müsaade edilmeyeceğini söyledi. Yağmur altında bir süre bekleme yapan milletvekilleri daha sonra parti binası önüne geçtiler.

Çalınan parti müziğine bir süre eşlik eden HDP Milletvekilleri Türkçe ve Kürtçe değişik sloganlar attılar.

Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hakkari’den Edirne’ye kadar darbelere karşı demokrasi yürüyüşü başlattıklarını belirterek ancak yürümelerine izin verilmediğini söyledi.

Yürümelerine izin verilmeyen Milletvekilleri araçlarına binerek çarşı merkezinde korna çalarak kentten ayrıldılar. Hakkarihabertv.com

01-342.jpg02-282.jpg03-221.jpghdp-019.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.