29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

HAKKARİ’DE KAR ESARETİ

Hakkari’de kar esareti

Hakkari’de başlayan kar yağışı belirli aralıklarla etkisini sürdürüyor.

24 Ocak 2020 Cuma 12:34

125 yerleşim yolunun kapandığı Hakkari’de kar esareti devam ediyor. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 2 metreyi bulurken kent merkezinde ise 1 metreyi geçtiği belirtildi.

Hakkari il özel idaresi karla mücadele ekibi köy ve mezralarda çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken, Hakkari belediyesi karla mücadele ekibi ise kentin 15 değişik mahalledeki çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyenin kar timleri ise araçların giremediği ara sokaklar ile kaldırımlarda kar küreme çalışması başlattı. Lapa lapa kar yağışı altında çalışan belediye ekipleri yer yer zor anlar yaşadı.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Hakkari’nin karla güzel olduğunu belirten bazı vatandaşlar ise birçok ilin denizi var, Hakkari’nin de karı var dediler.

Vatandaşlar,” Rakımı yüksek zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Kar kışın bizim bir dünyamız ve güzelliğimizdir. Yollar kapanıyor ama zor şartlara rağmen valiliğimiz,  belediyemiz yolları kısa sürede açıyor.

Devletimiz bölgemize büyük önem veriyor. Kar yağışını seviyoruz çocukluğumuz karın içinde geçti. Deniz görmedik ama karı gördük” şeklinde konuştular. Haber: Feyzullah Taş

belediye-kar-1-002.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.