28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

HAKKARİ’DE “KAYAK İL BİRİNCİLİĞİ” YARIŞMASI

Hakkari’de “Kayak İl Birinciliği” yarışması

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, “Alp Disiplini Kayak İl Birinciliği” yarışması düzenlendi. 6 kategoriden 45 sporcunun katıldığı yarışmada sporcular kıyasıya yarıştı.

04 Ocak 2021 Pazartesi 15:25

Türkiye Kayak Federasyonun 2020-2021 faaliyet programı kapsamında 2 bin 800 rakımı Merga Bütan kayak tesislerinde “Alp Disiplini Kayak İl Birinciliği” yarışması düzenlendi. Kar kalınlığının 80 cm bulduğu kayak merkezinde 6 kategoriden toplam 45 sporcu katıldı.  

Yarışmalarda dereceye giren sporcuların önümüzdeki aylarda Erzurum’da düzenlenecek olan doğu grubu yarışmalarında Hakkari’yi temsil edecekleri öğrenildi. 

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, yarışmanın yapıldığı kayak merkezinde yarım metreyi aşkın kar olduğunu söyledi. 

2021'in ilk yarışması ve etkinliğini burada yapmış oluyoruz diyen Akbıyık,” Gençlik ve Spor Bakanlığının verdiği desteklerle kentteki sporun gelişmesine ve sporcuların yetiştirilmesine yönelik 50 milyon liranın üzerinde yatırım var. Bakanlığımız desteğiyle yine bir kar ezme makinemiz 1-2 gün içinde gelecek. Önceki makineyi de Yüksekova'ya vereceğiz. Orada da çok yetenekli ve başarılı kayakçılarımız var" dedi. 

Kayak merkezinde güzel bir otelin yapımına başlandığını ve pisti 3 bin 500 metreye çıkarttıklarını dile getiren Akbıyık," Hakkari 2021 kayak sezonunu açtı. İnşallah Türkiye kayak yarışmalarını bu sene burada yapmayı hedefliyoruz. Bu doğrultu da çalışmalarımız devam ediyor.

Kentte birçok yüksek zirve de bulunuyor ve birçok doğa sporu yapılabiliyor. Hakkari bu anlamda da bölgenin merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Kentteki gençler de çok yeteneklidir. Her branşta ciddi başarılar elde ediyorlar. Bölgede birçok festival yaptık. İnşallah Cilo Sat Göllerinde de festival yapacağız” şeklinde konuştu. 

9 yıldır alp disiplini kayak sporcusu olduğunu belirten Dilan Akmaz, “ 9 yıldır alp disiplini kayakçısıyım. Bugün kendi kategorimde 2. Geldim. Çok mutluyum. İleriki haftalar da doğu illeri arasında yapılacak olan yarışmalara kentimizi temsil edeceğiz.

Umarım Hakkari’yi en iyi şekilde temsil edip bir madalyada orada kazanacağım” dedi. 
Yarışmada kendi kategorisinde 1’inci gelen Yakup Besi ise” Bugün düzenlenen alp disiplini kayak il birinciliği yarışmalarında birinci olduğunu ifade ederek, ileriki aylarda Erzurum ilinde düzenlenecek olan yarışma da Hakkari’yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. 

Kayak yarışması Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı İdris Akbıyık ve protokol üyelerinin dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle son buldu. 

Programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Halil Kurşun ve Spor Federasyonları Hakkari İl Temsilcisi Yakup Aktaş katıldı. İHA

-hakkari’de-“kayak-il-birinciligi”-yarismasi-5.jpg-hakkari’de-“kayak-il-birinciligi”-yarismasi-3.jpg-hakkari’de-“kayak-il-birinciligi”-yarismasi.jpg-hakkari’de-“kayak-il-birinciligi”-yarismasi-7.jpg-hakkari’de-“kayak-il-birinciligi”-yarismasi-2.jpg-hakkari’de-“kayak-il-birinciligi”-yarismasi-8.jpg-hakkari’de-“kayak-il-birinciligi”-yarismasi-9.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.