26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

HAKKARİ'DE NEVRUZ COŞKUSU...

Hakkari'de Nevruz coşkusu...

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) İl Örgütü tarafından düzenlene Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

22 Mart 2019 Cuma 15:14

DÜZELTME: Cumhuriyet Caddesi önü Vedaş önünde düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılanlar üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı.Hakkari’deki yerel sanatçılarının sahne alınmasının ardından HDP Hakkari Belediye Eş Başkan Adayları Seher Kadiroğlu Ataş ve Cihan Kahraman ve ilçe ve belde belediye Başkanları sahneye çağrıldı. Başkanlar burada halkı selamladı.

HDP Hakkari Belediye Eş Başkan Adayı Cihan Kahraman kısa bir konuşma yaparak ben burada söz veriyorum. “Ben burada sizlerin önünde saygı ile eğiliyorum. Bakın ben buradan size söz veriyorum. 1 Nisan’da o belediyeye geldiğimiz zaman bu halktan çalınanları teker teker bu belediyenin binasına asacağım.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Buradan bir söz daha veriyorum. Mevcut Ak Partinin adayına söz veriyorum.1 Nisanda senin o yanındaki Menfaatçılardan kurtaracağım” dedi. Belediye Eş Başkanı Seher Kadiroğlu Ataş, burada sözünü veriyorum ki aldığımız her kararda yapacağımız her hizmette Hakkari halkının onayı olacak dedi.



HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise, halkı Türkçe ve Kürtçe selamlayarak Kürtçe olarak herkese hoş geldiniz Nevruzunuz kutlu olsun dedi.

Temelli,”Nevruz alanına gelerek bu zulme bu zalimliğe bu şiddete karşı bizim irademiz var dediniz geldiniz. Hakkari halkı bu zulmü bu şiddeti kabul etmiyor. Son 4 yıldır ülkemizde adaletsizlik arttı.

Her gün hukuksuzluk ve Kürde, kadına ve emekçiye şiddet arttığını belirterek bu ülkeye barış ve kardeşlik getireceğiz”  şeklinde konuştuYapılan konuşmaların ardından sanatçılar Kadir Çat, Koma Jinén Azad ve Koma Havin sahne aldı. Hakkarihabertv.com

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.