20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

HAKKARİ’DE "ORGAN BAĞIŞI HAFTASI" ETKİNLİĞİ

Hakkari’de "Organ Bağışı Haftası" etkinliği

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım “Organ Bağışı Haftası” etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenledi.

08 Kasım 2017 Çarşamba 16:38

Etkinlik öncesi Hakkari Devlet Hastanesinde çalışan görevliler, hasta-hasta yakınlarına yönelik bilgilendirmeler yapmak ve organ bağışının önemine dikkat çekilmek için stant ve başvuru noktası kurup broşürler dağıtarak organ bağışının önemiyle ilgili detaylı bilgiler verdi. 

Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen organ bağışı haftası etkinliğine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak,  Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mustafa Yoldaş, il sağlık müdürlüğü ve hastane personeli  katıldı.

Organ bağışı ve nakli ile ilgili slayt gösterimleri eşliğinden detaylı bilgiler veren  Hakkari Devlet Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Zeki Aktaş, organ nakli nedir, organ bağışı bulunmak için nerelere başvurulabilir, organ bağışı dinimizce uygun mudur,  hangi organ ve dokuların nakli yapılmaktadır, organ nakli kimlerden yapılır, bağışlanan organlar kimlere nakledilir, kimler organ bağışında bulunabilir bilgiler verdi.

Türkiye’de 25 bin kişinin organ nakli beklediğini  ifade eden Op. Dr. Zeki Aktaş, dünyada ve ülkemizde organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetme tehlikesi yaşayan ve büyük bir umutla organ bekleyen çok sayıda hasta olduğunu söyledi.

 Organ bağışı haftası münasebetiyle insanları bağışa teşvik etmek ve bu konuda bilgilendirmek için hastanemizde hasta-hasta yakını ve çalışanlara yönelik etkinliklerle farkındalık yaratmaya çalıştıklarını da anlatan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Zeki Aktaş, herkesi organ bağışına davet etti. Haber: Feyzullah Taş/İHA

hakkari-organ-bagisi-haftasi-1.jpghakkari-organ-bagisi-haftasi-2.jpghakkari-organ-bagisi-haftasi-3.jpghakkari-organ-bagisi-haftasi-4.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.