19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

HAKKARİ’DE “SÜPER VALİ" KONYA’DA “İMPARATOR”…

Hakan Taş

11 Temmuz 2019 Perşembe 10:51

İlimizde üç yıl görev yapan Vali Cüneyit Orhan TOPRAK, ilklere imza atarak “Süper Vali” unvanını aldı. Giderken ağladı ve ağlattı.

Gittiği her yerde çalışma prensibi, üretkenliği, çalışkanlığı, deneyimi, hoşgörüsü  ve bilgisiyle göz dolduran, yürek kabartan Vali Toprak’a Konya’da “İmparator” lakabı verildi.

PUSULA Gazetesi Yazarlarından Uğur Özteke, “İmparatorun Dönüşü” başlıklı makalesinde Vali Cüneyit Orhan TOPRAK’a değinmiş.

Uğur ÖZTEKE, köşesinde şunları kalemine almış; “Valimiz Cüneyit Orhan Toprak beyi hafta içerisinde, günün bir yarısı üzerinde tişört ve normal vatandaş gibi sivil kıyafetiyle, yakın korumaları olmadan,  gece yarısı habersizce Konya Numune Hastanesi’ni ziyaret etmesi,

Acil Servis’te ve diğer bölümlerde karşılaştığı hastaların sorunlarını dinlemesi hastanedeki çalışanları da denetlemesi beni çok eskilere götürdü.   Sayın Vali Toprak, Konya’ya geldiği günden bu yana çok farklı bir devlet adamı profili çiziyordu.

1-225.jpg

Bizde zaman zaman bunu dostlarımızdan duyuyorduk ne var ki Vali bey Konya’ya gelmeden önceki görev yeri oralarda yaptığı çalışmalardan dolayı “güvenlik” açısından biz hep görmezden duymazdan geldik.

 Çünkü vali beyi bırakın bu tür kurumlara ani baskınları 5 yaşındaki çocuğu dinlemesinden ne diyeyim sporun her branşından hünerli oluşuna kadar tek kelimeyle bir halk adamı idi. “…

2-264.jpg

Konya’da 1987 yılında vali iken makam odasında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ve tüm bölge halkını yasa boğan Kemal Katıtaş’a Konya halkı “İMPARATOR” lakabını vermişti. Rahmetli Katıtaş’ın yerini bu güne kadar hiçbir vali dolduramamış. Vali TOPRAK’’ın deneyimli devlet adamı hali Konya’lılara Kemal Katıtaş’ı anımsatmış.

3-212.jpg

Meslektaşım Uğur Özteke, kaleme aldığı yazısında Vali Toprak hakkındaki duygularını şöyle sürdürüyor; “O gece hastane görüntüleri elimize ulaşınca gözümün önüne hemen “İMPARATOR” lakaplı rahmetli eski Konya valisi Kemal Katıtaş’ı hatırladım.

Rahmetlinin ayağında sivri burunlu yumurta topuklu siyah ayakkabıları, bacağında Adana şalvarı, başında kasketi ile yaptığı denetimler hem de bu şehirde her yeri, hem de gece sabahlara kadar tek başına denetimlerini yaşadık.

Konya’lının her insanın sevip saydığı efsane bir valiydi rahmetli Katıtaş… Konya valisi Toprak, Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti gibi bir devletin valisi olmaktan onur duyuyorum” İşte bize böyle Mülki İdare Amirleri lazım.”

4-148.jpg

Vali Toprak ile biz Hakkari coğrafyasında üç yıl birlikte çalıştık. Yaşıt da olduğumuz için dost olduk. Bana hep “Hakan Kardeşim” diye hitap eder. Hakkari tarihinde halkın takdirini, sevgisini ve alkışını alan yegane vali’dir. Bizi çok sevdi, çok çalıştı, çok şeyi değiştirdi.

Hakkari’nin merkez nüfusu 70 bin dir. Abartısız 40 bin kişiye adıyla hitap ederdi. Kendisini tamamlayan gizli bir güç var. O gücün adı da “Funda Toprak’tır”…

Doğunun en uç noktası olan Hakkari’de bir valinin sevilmesi ince bir anlam taşır. Vali Toprak Hakkari toprağına huzur ve bereket saçtı. Hangi gönül kapısını aralarsanız onun ismini görürsünüz.

Hakkari’de “Süper Vali” lakabıyla gözyaşlarıyla uğurladığımız sayın Toprak’ın Konya’da “İmparator” olarak alkışlanması beni şaşırtmadı.

Sevgili gazeteci arkadaşım Uğur Özteke, vali Toprak bir hazinedir. Derinine inerseniz daha çok mücevher görürsünüz. En kısa zamanda Konya’ya çok değerli dostum vali Toprak’ı ziyarete geleceğim. Sizlerle de orada buluşmak dileğiyle…

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.