20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

HAKKARİ’DE SURME HANIM HEYKELİ DİKİLDİ

Hakkari’de Surme hanım heykeli dikildi

Hakkari Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü eğitmen ve öğrencileri tarafından kurum binasının önünde kardan Hakkari Koçanıs köyünde yaşayan Patrik Mor Shemun’un kız kardeşi olan Surme Hanım’ın heykelini yaptılar.

22 Ocak 2021 Cuma 13:28

 Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü eğitmeni Ressam Erdi Gür ve öğrencileri tarafından yaklaşık 3 metre boyutlarında kardan yaptığı sümbül dağına bakan Patrik Mor Shemun’un kız kardeşi olan Surme Hanım’ın heykelini yaptılar.

 Heykelin yapılış amacının Hakkari’ nin köklü bir geçmişe sahip olduğu ve sanatın geçmişten günümüze kültürel mirasının yaşatılması olduğu belirtildi.

Hakkari’de bir çok sanatsal etkinliğe imza atan gençlik merkezi güzel sanatsal kulübü eğitmen ve öğrencilerinin yaptıkları Surme hanım heykeli vatandaşların ilgisi ile karşılaştı.

Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü eğitmeni Ressam Erdi Gür, herkes kardan farklı heykeller yaparken bende Sümbül dağı manzaralı kadın heykeli yaptım dedi.

Gür,"Herkes kardan adam yapıyor bizde farklı açıdan baktık. Kardan kadın heykeli yapalım dedik. Hakkari'nin kültürel geçmişinden dolayı insanlar olduğunu bildiğimizden dolayı bizde Surme hanım heykelini yapalım dedik. Sümbül dağına doğru güzel bir görüntü olur diye yaptık"

Heykeli gören bazı vatandaşlar ise kadın heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektiler. Haber: Feyzullah Taş

surme-hanim-heykeli.jpgsurme-hanim-heykeli-2.jpgsurme-hanim-heykeli-3.jpgsurme-hanim-heykeli-4.jpg

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.