20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

HAKKARİ’DEKİ “EVLAT NÖBETİ” 8. HAFTASINDA

Hakkari’deki “Evlat Nöbeti” 8. Haftasında

Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, HDP il binası önünde 8'nci kez basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. HDP binasında çalınan yüksek sesli müzik ise annelerin tepkisine neden oldu.

28 Mayıs 2021 Cuma 14:40

Annelerin eylemine Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür ,Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar, Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Furkan Kaplan ile çocukları dağa kaçırılan anneler ile bazı şehit aileleri de katıldı.

Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır'da başlattığı eylemin ardından Hakkari'deki aileler de sekizinci defa HDP il binası önünde eylem yaptı. Mukaddes Akar Sokağında bir araya gelen aileler, ellerinde Türk bayrakları ve değişik pankartlarla ‘Terörü Lanetliyoruz', 'Diyarbakırlı Annelerin Yanındayız’, ‘Kahrolsun PKK', ‘Kahrolsun HDP' sloganları atarak HDP il binası önüne doğru yürüdü. 

HDP binasında yüksek ses müzikle karşılaşan aileler, megafonla da sesi bastıramayınca duruma tepki gösterdiler. Anneler seslerini yükseltmelerine rağmen HDP binasında çalınan yüksek müzik Annelerin sesini bastırdı.

Müzik nedeniyle açıklama yapamayan anneler HDP binasından 50 metre mesafede açıklama yaptılar.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür ve Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar, HDP’nin yüksek sek sesli müziği ile PKK yandaşlığını bir daha gözler önüne serdiklerini belirterek tepkilerini dile getirdiler.

HDP’nin acilen kapatılması gerektiğini belirten Başkanlar HDP’nin kapatılması için ellerinde geleni yapacaklarını söylediler. HDP’nin kapatılması ile birlikte davul zurna alarak HDP binası önünde çalacaklarını söyleyen Başkanlar, HDP’nin yüksek müziğini portatif olduğunu iddia ettiler.


03-344.jpg05-088.jpg07-043.jpg

02-409.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.