28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

HAKKARİLİLER 2600 RAKIMDA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Hakkarililer 2600 rakımda Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış’ta 103 yıl önce donarak şehit düşen 90 bin asker için 2 bin 600 rakımda Türk bayraklarıyla “Sarıkamış Şehitleri İçin Anma Yürüyüşü” düzenlendi.

07 Ocak 2018 Pazar 15:12

Sabah saatlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplana kalabalık burada araçlarla yürüyüşün yapılacağı zirveye hareket etti.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne” Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Vali Yardımcıları Bekir Abacı, Mehmet Nurullah Karaman, Karaman, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz,

Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, AK Parti Başkan Vekili Rahmi Değirmenci, Hakkari üniversitesi, Hakkari’deki dağcılar, STK temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Zirvedea yürüyüşü katılanlara atkı ve bere dağıtıldı. Kısa bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Sarıkamış şehitlerini 103 yılını anma adına bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, zirve rüzgarlı olduğundan dolayı yürüyüş parkurlarını değiştirdiklerini herkes öncülerimizin arkasında tek sıra olarak takip etsin dedi.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Kent merkezinden 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 600 rakımlı Şüvekür Tepesinde başlayan 4 kilometrelik yürüyüş 1 metre karda devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ayaklarına giydikleri hediklerle en önde ellerindeki Türk bayrağıyla yürüyerek arkalarında gelenler için yol açtı. 1 metre kar ve rüzgarlı havaya aldırış etmeyen yüzlerce kişi yürüyüşü başarılı bir şekilde tamamladı.

Zorlu yürüyüşü başarıyla tamamlayan Vali Toprak ve beraberindeki yüzlerce kişi Merga Bütan Kayak Tesislerine geldiler.



Burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, bundan 103 yıl önce Sarıkamış’ın Allah-u Ekber dağlarında Şehit olan atalarımızı anmak. Onların çektiği zorlukları bir nebzede olsa hissetmek için bugün Hakkarili öğrencilerimiz v gençlerimizle beraber yürüyüş gerçekleştirdik dedi.

Vali Toprak,”Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Yaklaşık 4 kilometrelik bir parkurda yer yer bir metreyi bulan kara bata çıka gençlerimiz ile beraber yürüyüşü tamamladık.

Ben bugün şunu gördüm ki Ataları nasıl memleket için Vatanımız için vatanımızın bütünlüğü için bayrağımız için gözlerini kırpmadan verilen emirleri yerine getirip şehit düşmüşlerse bugünkü gençlerimiz de söz konusu vatan millet ülke birlik beraberliğimiz ve bayrak olduğu zaman hiçbir zorluğu kendilerine engel olarak görmeden göreve atılmak için hazır oldukları kanaatine vardım.

 Gerçekten pırıl pırıl hepsi birbirinden kıymetli, güçlü, kuvvetli aynı zamanda. Gençlerimiz ile birlikte böyle bir yürüyüş yapmak. Biz yöneticilere büyük enerji ve güç kazandırdı. Her zaman söylediğim gibi emirlerinde olmaktan hizmetlerinde olmaktan onur duyduğum, gurur duyduğum hizmet etmekten büyük zevk aldığım Hakkarili kardeşlerimiz ile böyle ulvi bir amaç için Sarıkamış şehitlerimizi hatırlamak, anmak önlerinde şükranla eğilmek adına yapmış olduğumuz bu yürüyüş çok güzel geçti.

Arkadaşlarımızın bu vesile ile Hakkari’nin eşsiz tabiatında yürüyüş geçekleştirdiler. Hem de atalarının belki kendi dedeleri de oralarda şehit oldu. Ne zorluklarda ne soğuklara karşı koyarak vatan için canlarını verdiklerini gördüler. Onları bir daha şükranla bütün şehitlerimizi bu vesile ile anmak istiyorum.

Çanakkale’de vermiş olduğumuz. Son 15 Temmuz’da vermiş olduğumuz şehitlerimizi İstiklal mücadelemizde ve tarihin bütün dönemlerindeki şehitlerimizin önünde tekrar minnet ve şükranla eğildiğimizi belirtmek istiyorum.

İnşallah bu pırıl pırıl güçlü, kuvvetli vatan sever gençlerimiz, vatandaşlarımız olduğu müddetçe ülkemiz birlik beraberlik içerisinde dünyanın en güçlü en sayılı devletleri arasında yerini her zaman alacaktır.

Katılımcılara ve bütün Hakkarililere teşekkür ediyorum”^şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından yürüyüşe katılanlara yemek ikramı yapıldı. Haber: Feyzullah Taş/İHA

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.