23 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara14°C

HAKKARİ'Mİ TANIYORUM HAKKARİ'Mİ SEVİYORUM...

Hakkari'mi tanıyorum Hakkari'mi seviyorum...

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü FeqiyeTeyran Kültür ve Sanat Merkezi "Hakkari'mi tanıyorum Hakkari'mi seviyorum" resim yarışması düzenliyor.

07 Aralık 2017 Perşembe 11:35

Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü "Hakkari'mi tanıyorum Hakkari'mi seviyorum" adı altında Hakkari'de yaşayan öğrencilerin, yaşadığı bölgenin Doğal, Tarihi ve Kültürel zenginliklerini fark etmesi, tanıması, bilmesini sağlamak amacıyla ilgili resim yarışması düzenliyor.

Amaçları ile ilgili detaylı bilgiler veren Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, sanatın insan üzerindeki etkileri birçok alanda kendini göstermekte olup en belirgini birey olabilme istediklerini hissettiklerini, anlatmak istediklerini aktarabilme yöntemi olarak resmi seçmesi ve bu alanda ifade aracı olarak kullanılmasıdır.

Yarışmamızın konusuna bakacak olursak amaç birebir yarıştırmak değil, yaşadığı kenti benimsetmek, bu kentin sadece okul ve mahallesinde ibaret olmadığını öğretmek ve bu bağlamda yaşadığı şehirle bir bütün olmasını sağlamaktır.

Bunu aktarabilmek için bazen gözünün önünde duran tarihi, doğası ve kültürünü fark edebilmek kendi hayal dünyası ile farklı ifadelerle aktarabilmesini sağlamaktır.

Bu sayede merak duygusu uyanan kişi çocuk bunu araştırmaya çalışacak ve bir nevi yaptığı resmi üzümseyecektir. Bu da yaşadığı kentin daha iyi tanımasına yol açacaktır" denildi.

RESİM YARIŞMASI TEMASI (KONU):HAKKARİ’Mİ TANIYORUM HAKKARİ’Mİ SEVİYORUM

AMAÇ:Hakkaride yaşayan öğrencilerin, yaşadığı bölgenin Doğal, Tarihi ve Kültürel zenginliklerini fark etmesi, tanıması, bilmesini sağlamak.

BOYA TEKNİĞİ: Serbest

ÖLÇÜLER: A3 (29x42cm)-35x50 cm – 50x70 cm – 70x100 cm

KATILIM YAŞI: İlkokul:  1-2-3-4

                        Ortaokul:  5-6-7-8

                        Lise ve Üniversite

(Yarışmaya Hakkari Merkezde okuyan öğrenciler katılacaktır. Mezun öğrenciler Üniversite kategorisinde değerlendirilecektir.)

HAKKARİ’Mİ TANIYORUM HAKKARİ’Mİ SEVİYORUM Resim yarışması için son başvuru tarihi 15/12/2017 Yarışmaya İlk okul, Orta okul, Lise, Üniversite öğrencileri olmak üzere dört farklı kategoride yer alacaktır.

KATILIM KATEGORİLERİ

1-İlk okul 1-2-3-4 sınıflar

2- Orta okul 5-6-7-8

3- Lise 9-10-11-12

4- Üniversite öğrencileri (mezun öğrenciler dahil)

YARIŞMA TAKVİMİ

Son Başvuru Tarihi:15/12/2017

Sonuçların Açıklanması:20/12/2017

Sonuçların Bildirilmesi:22/12/2017

HAKKARİ’Mİ TANIYORUM HAKKARİ’Mİ SEVİYORUM RESİM YARIŞMASININ KATILIM ŞARTLARI

1: KATILIM YAŞI: İlk okul; 1-2-3-4, Orta okul; 5-6-7-8, Lise; 9-10-11-12, Üniversite

2: KATILIM ÜCRETİ: Katılım Ücretsizdir.

3: ESER BOYUTU: Yarışmaya katılan eserlerin A3(29x42 cm), 35x50 cm, 50x70 cm, 70x100 cm boyutunda veya tabloid olması tavsiye edilir. (NOT: A4 boyutunda eserler kabul edilmeyecektir.)

4: RESİM MALZEMESİ: Yarışmacılar istedikleri resim malzemesi ve kağıt cinsi ile çalışma yapabilir. (Karakalem, Suluboya, Kuru boya, Pastel, Yağlı boya vs. resim malzemeleri serbesttir.)

5: Eserlerin paspartusuz gönderilmesi tavsiye edilir.

6: Resim yarışması için gönderilecek eserlerin, el çizimi ve arka plana sahip olması gerekir. Bilgisayar ortamındaki eserler kabul edilmeyecektir. Ayrıca arka planı olmayan resimler kabul edilmeyecektir.

7: Eserler kolaj ve dekupe olmamalıdır.

8: KATILIM FORMU: Yarışma katılan katılımcıların katılım formunu eksiksiz doldurmaları ve eserle birlikte teslim etmeleri gereklidir.

9: Yarışmacılar daha önce sergilenmemiş ve herhangi bir ödül almamış eserlerini gönderebilirler. Daha önce sergilenen ve ya herhangi bir yarışmaya katılan eserler değerlendirilmeyecektir.

10: Resimlerin özelliğinin bozulmaması için kırılmayı önleyici mukavva kartona yapıştırıp jelatinle kaplayıp gönderilmeli.

11: Eserler Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü FeqiyeTeyran Kültür ve Sanat Merkezi PTT Kargo Karşısına elden ve ya bir yakını ile elden ulaştırabilirler.kultur-merkezi-111.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.