• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’nin başkenti Durankaya !

Hakan Taş

Ankara Türkiye’nin başkenti ise Durankaya’da Hakkari’nin başkentidir.  Şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta olup 7 mahalle ve 500 haneden oluşuyor. SILEHİ aşiretinin yerleşkesi olduğu için Kürtçe ismi “NAVSILEHYA” dır. Bu şirin beldenin nüfusu 3 bindir.

Hakkari’nin kalbi ve başkenti konumundadır.  Tüm heyecan, renklilik, farklı güzellikler hep orada yaşanır.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için adeta aday adayı patlaması yaşandı. Tüm gözler orada. Seçim günü sonuçlar açıklanırken herkesin sorduğu ilk soru; “Durankaya’da kim kazandı”?...

Durankaya’da 2 bin 225 seçmen var. Ak Parti, Esnaf H. İsmail Demirci ile bu yarışta varız dedi. Şimdiki Reis Fatih KESKİN, gücüne ve seçmenine güvendiği için herhangi bir partiden değil bağımsız aday olarak varım dedi.

Sokakta yürüdüğümde karşılaştığım her vatandaş, “Durankaya’da durum ne olur” diye soruyor !

Hakkari merkez çok fazla merak edilmiyor ama nedense herkesin merak konusu sadece Durankaya… Demokratik bir yarış ve çalışma var. Tüm adaylar aynı aşiretin mensupları oldukları için birbirlerine karşı kırıcı ve saldırı unsurundan uzak güzel bir propaganda yapmaktadırlar.

Ak Parti adayı İsmail Demirci, “Ben belde sakinleri ve Hakkari halkının hizmetindeyim. Beldeyi bir cennete dönüştürmek için hazırım” derken, Bağımsız aday Fatih Keskin ise, “Bu halk birini yüreğine almışsa o yürektekine iyi bakar. Allah’ın izni ve sevgili belde halkının desteğiyle yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Durankaya benim küçük cennetimdir. Ben burada bu halk ile birlikte nefes alabiliyorum. Bana aşiret reisi ünvanını veren halkım, reisliği de yeniden verecektir” dedi.

Hakkari merkezde Ak Parti adayı Cüneyt Epcim çok görkemli bir seçim çalışması yürütürken HDP adayı Cihan Kahraman sessiz ve kendilerinden emin bir seçim propagandası yürütüyor. HDP, Hakkari merkezde seçim arenasında hep rakip tanımadan tek başına seçimlere rahat girdi. Ama bu seçimlerde Hakkari-Van ve Şırnak’ta Ak Parti oylarını ciddi anlamda yükselterek bu yarışta bizde varız diyecek hodri meydan diyor.

Hakkari için şunu söyleyebilirim; dengeler çok değişti. Anket çalışmam tamamlandı. Aşiretsel bölge sosyal yapımızı çok iyi bildiğim için bu sonuçları açıklamayacağım. Sadece şu kadarını söyleyebilirim ki, Ak Parti EPCİM ve ZEYDAN ile çıkışta. HDP, ciddi bir düşüşe rağmen yine iddalı ve güçlü…

İlimizin ilk ve tek özel radyo istasyonu olan Hakkari’nin Sesi Radyosunda tüm adayları canlı yayına, halk ile buluşturmaya haber merkezimizi hazırladık. Bakalım hangi adaya bu oturumda not ve oy vereceksiniz?

Bu arada seçim günü hangi sandıkta hangi parti ve adaya kaç oy çıktı tüm bu gelişmelerle canlı yayında sizleri bilgilendireceğiz. 

Bu yazı toplam 6409 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim