• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari’nin tek fabrikası “işkur”!

Hakan Taş

Fabrikası olmayan tek il Hakkari’dir. İlimizin terör ile anılması özel yatırımcıları geri itti. Hal böyle iken işsizlik de arttı. Halkın tek umut kapısı İŞKUR’dur. Altı veya dokuz aylık çalışmak için herkes bu kuruma akın ediyor.

Hakkari merkez için toplam 700 alım yapılacak. 700 kontenjan için 10 bin kişi başvurdu. Bu rakam 3 bin erkek 7 bin bayandan oluşuyor. Bu üzücü tabloda beni sevindiren detay kadınların çalışma azmidir. Yani bölgemizde fabrika olsaydı tüm kadınlar çalışıyor olacaktı.

İŞKUR alımları ile ilgili çeşitli söylemler oldu. Sözde sadece torpilli kişiler, ihtiyaç sahibi olmayanlar alınıyor diye… Geçmişte yapılmış olabilir ama kura çekimi ve Noter bu adaletsizliği ortadan kaldırdı. İlimiz valisi Cüneyit Orhan TOPRAK, haksızlığa asla tahammül etmeyen, yüreği merhamet dolu başarılı bir yöneticimizdir. İŞKUR müdürü Ahmet KIZILKAYA, hep ihtiyaç sahipleri lehine doğru adımlar attı.

İŞKUR’da öncelik sosyal güvencesi olmayan, hiçbir geliri olmayan, gerçek anlamda ihtiyacı olan kişilerindir. Fakat bizde ne yazık ki beş katlı binası olan da, lüks arabası olan da, bankada nakit parası olan da başvurabiliyor. Oysa, İŞKUR Türkiye genelinde işsizliğin yoğun olduğu bölgelerde uyguladığı “toplum yararına program” projesidir.

Geçici gelir desteği sunan ilimizin tek fabrikası olan İŞKUR’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Ücret asgari de olsa geçici bir rahatlama sağlıyor. İŞKUR’un ilimizde iyi bir yapılandırılmaya gidilerek kendi hizmet binasında, halkın kolayca ulaşabildiği bir alanda hizmet vermesi daha iyi olacaktır. Ahmet KIZILKAYA, bu iş için biçilmiş kaftandır. Bir kurum müdürünü düşünün kapısı hiç kapanmayan, hergün yüzlerce kişiye yanıt veren, listeye giremeyenlerin küfür ve hakaretine maruz kalan ve tüm bunların karşısında hoşgörüsünü kaybetmeyen…

5 Haziran günü ilimize Başbakan Binali YILDIRIM geliyor. Büyük bir miting ve sonrasında halk ile buluşacak. İlimizin en büyük ve ciddi sorunlarından biri olan işsizliği hep birlikte saygın bir üslupla haykıralım. Daha önce İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU’nun müjdelediği Hakkari’de fabrika projesinin ne aşamada olduğunu takip edelim. Tüm bu haklı isteklerimizi sıralarken misafirperverliğimizi ve saygınlığımızı da kaybetmeyelim.

İŞKUR alımlarının arttırılmasını ve kura çekimi olmadan hiçbir geliri olmayan her aileden 1 kişinin alınmasını talep ediyorum. Bu mübarek Ramazan ayında fakir ve fukaraya ekmek veren İŞKUR yönetimine teşekkür ediyorum…

Bu yazı toplam 4229 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim