19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara13°C

HAKKARİ’YE 4.3 MİLYON LİRALIK TEKSTİL KENT PROJESİ

Hakkari’ye 4.3 milyon liralık tekstil kent projesi

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari’ye 4.3 milyon liralık tekstil kent projesi müjdesi verdi.

10 Kasım 2020 Salı 14:01

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) koordinasyonunda hazırlanan Hakkari ilinin son yıllarda yakaladığı gelişime katkı sağlamak, ildeki işsizliğin azaltılması ve dezavantajlı grupların yasam kalitesinin yükseltilmesinin amaçlandığı Hakkari Tekstilkent Projesi’nin imza töreni gerçekleştirildi.

Hakkari Valiliği’nde gerçekleştirilen imza törenine Hakkari Valisi İdris Akbıyık Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Hakkari Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray katıldı.

Toplam bütçesi 4.300.000,00 TL olan proje ile Hakkâri merkezde bulunan 4 bin metrekarelik alanda 2 katlı 2 adet bina yapılarak tekstil yatırımlarına altyapı oluşturulacaktır.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan, Hakkari İl Özel İdaresi’nin yürütücüsü olduğu projenin 2.500.000,00 TL kısmı hibe olarak sağlanacaktır.

Son yıllarda tekstil yatırımları konusunda önemli mesafe kat eden TRB2 Bölgesinde Van, Bitlis ve Muş illerinde kurulan yeni atölyelerde binlerce genç istihdam edilmeye başlanmıştır. Bu proje ile Hakkari ilinde de tekstil konusunda yeni bir adım atılarak işsizlik ve göç konusundaki olumsuz etkilerin giderilmesine önemli bir katkıda bulunulacaktır.

Proje kapsamında yapılacak yatırımlar sonucunda 18-35 yaş aralığındaki işsiz kadın, erkek ve dezavantajlı gruplar olmak üzere 800 kişinin istihdam edilmesi planlandığı belirtildi.

-işsizlik sorununu bir nebze de olsa gidermiş olacağız

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, projenin, Gopsi mevkisinde tekstil fabrikasıyla ilgili olduğunu ifade etti. Vali Akbıyık, "Özellikle Doğu bölgesinde tekstil fabrikaları hızla yaygınlaşıyor.

İnşallah bu fabrika ile Hakkari'nin işsizlik sorununu bir nebze de olsa gidermiş olacağız. DAKA ile birçok proje yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji ve diğer bakanlıklarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin en güzel kayak merkezlerinden birinin Merga Bütan Kayak Merkezi olduğunu dile getiren Akbıyık,”Burada yapılan her türlü yatırımda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile DAKA'nın büyük destekleri var. Oradaki telesiyej ve teleferik projemiz bitti.

5 yıldızlı otel ayarında yaklaşık 130 kişilik sporcu eğitim merkezi ve konaklama yeri olacak. Bu da önemli bir eksiği gidermiş olacak. Kentin kış turizmi anlamında Irak, İran, Van ve Şırnak gibi illerimizden birçok kişinin buraya gelmesine vesile olacak.

Birçok ulusal, uluslararası müsabaka ve etkinlikleri burada düzenleyeceğiz. "Organize Sanayi Bölgesi ile birçok fabrika Yüksekova'ya gelecek. Bunun yan sıra ilimizde doğal gaz çalışmaları sürüyor. Vatandaşlarımız kullanıma başladı.

Belediye olarak kentin neredeyse tüm alt yapı eksikliklerini giderme aşamasındayız. Şu anda kent merkezinde yaklaşık 21 kilometre asfalt ve beton yolu bitirdik. İçme suyu ve sosyal tesislere yönelik çalışmalarımız da devam ediyor” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş

vali-1-051.jpgvali-2-046.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.