• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari’ye aşık bir kadın!

Hakan Taş

Adı : Serap GÖKE

Doğa tutkunu

Tek başına dünyayı dolaştı. Çin’den Tibet’e 5 bin metre yükseklikte yolculuk yaptı. Fas’ta Sahra Çöl’ünü geçti. Zorlu dağlara tırmandı.

Otostop yöntemiyle dünyayı dolaşan Serap Göke ile özel bir söyleşi gerçekleştirdim. Her başarılı bir kadının arkasında risklerle dolu bir geçmiş vardır diyen bayan Göke, son olarak Hakkari’ye gelmiş. Yolculuk yapmayı yaşam tarzına dönüştüren gezgin kadın tam bir Hakkari sevdalısı çıktı. Bayan Göke ile İstanbul’da Emitt fuarında Hakkari standında bir araya geliyoruz.

Bilişim sektöründe yönetici olarak çalıştıktan sonra emekli olup kendini doğaya veren Serap Göke’yi bir dağa tırmanırken, bir kamyon veya iş makinasının kepçesinde yolculuk yaparken görmek mümkün.  Ama en çok da otostop yöntemiyle her tarafa uzanıyor.

Hakkari’yi anlatırken çocuklar gibi ağlamaya başladı. Çünkü sevdalanmıştı o hırçın dağlara. Çünkü anılar bırakmıştı cennet kokan yaylalara. Çünkü dost edinmişti çobanları, Berivanları. Gerisini kendisinden dinliyoruz: “Gitmediğim bir tek Hakkari kalmıştı. Tek kelimeyle oraya hayran kaldım. Doğasına ve insanlarına ise resmen aşık oldum.

hakan-005.jpg Berçelan yaylası, Cilodağı, ve birçok köye gittim.

 Çadırımı kurmaya çalışırken beni evlerinde ağırlamak için insanlar sıraya girdi. Bazen her evde ayrı ayrı yemek yeme mecburiyetinde kaldım.

 Savaşın içinde saf ve temiz kalmayı başarmak zordur. İnsanlığın ölmediği, saygı ve sevginin güçlü olduğu tek yer Hakkari’dir.

 Herkese tavsiye ederim, mutlaka gidin Hakkari’yi görün ve insanlarını tanıyın. Hele hele kadına karşı müthiş nazik ve saygılıdırlar.

Güvenlik güçlerinin yasaklı ve tehlikeli bölgelerdir, gidemezsin demelerine karşı vazgeçmedim ve gittim. Orada 10 gün kaldım.

Hiç ayrılmak istemedim. Gördüğüm her şey beni büyüledi. Berçelan yaylasında kadınların yaptıkları yoğurt ve peynirin tadı zaten bambaşka. Yani orada her şey doğal, içten, temiz ve güzel. Ben Hakkari’ye sevdalıyım. Yine geleceğim”…

 İstanbullu genç kadın söyleşimizin sonunda, “Kadın güçlüdür isterse herşey yapabilir ama kimseye de otostop önermiyorum” dedi.

Serap Göke’nin sesine kulak vererek herkesi cennet ilimize davet ediyorum…

 

Bu yazı toplam 7343 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim