16 Nisan 2024
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

HAKKARİ'YE TREN YOLU!

Hakan Taş

14 Kasım 2017 Salı 11:10

Hakkari'mizde gemi yok, tren yok, otobüs yok. Dolmuşların en çok var olduğu yerleşim birimiyiz.

Geçen gün Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKÇİ, ilimize resmi bir ziyarette bulundular. HATSO konferans salonunda tertiplenen toplantıda bir konuşma yapan Başkan Servet TAŞ, geniş konuşmasının içeriğinde kimsenin aklında ve gündeminde olmayan ilginç bir konuya temas etti. TAŞ, Hakkari'de tren projesi için çalışıyoruz dedi.

Hava yolu tam anlamıyla yok. Demir yolu ve deniz yolumuz yok. Kara yolumuz hem var hem yok. Çünkü dünyaya açılan tek bir yolumuz var o da Van yoludur. Berçelan güzergahında yıllardır yapıldı veya yapılacak denilen ipek yolu projesi bir türlü hayata geçirilemedi.

Başkan Servet Taş'ın düşündüğü ve Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK'ın desteklediği bu proje halkı heyecanlandırdı.

Edindiğim bilgiye göre Tren yolumuz Durankaya bölgesinden Geçitli ve Aksu köylerinden Van'a 100 kilometre mesafeyle ulaşım hizmeti sunacaktır. Yani Van yolu 1,5 saate sığdırılacaktır.

Tren yolu yolcu hizmeti dışında özellikle nakliye taşımacılığı ile vatandaşlarımıza ve esnafımıza büyük yarar sağlayacaktır. Sebze-meyve, inşaat  ve gıda sektöründe fiyatlar etiketin çok üstünde seyir ediliyor. Gerekçe hep "Nakliye" olarak gösteriliyor. Tren yolu projesi hayata geçilirse bu bahane ortadan kalkmış olur ve alım satım tüketicinin yararına işler.

Kentimizin elbette bir çok sorunu vardır. 200 kilometrelik Van yolu hepimiz için kabus olmaya başladı. Van-Hakkari arası 33 virajı devre dışı bırakacak ve mesafeden 30 dakikada  kar ettirecek  tünel çalışmaları bu yıl da bitirilemedi.

Hakkari'nin il ve ilçe meselesi gündemden düşmüş değil. Bakana en çok bu konuda sorular yöneltildi. İçimizi rahatlatacak bir açıklamayı ne yazık ki duyamadık. Bakan, "İl de olsa, ilçe de olsa biz hizmetin en iyisini vermeye devam edeceğiz" demekle yetindi.

Evet, Hakkari'ye tren geliyor. 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.