• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

HDP DEĞİL AK PARTİ KONVOYU!

Hakan Taş

Çok değil sadece 2 yıl öncesine bir göz atalım.

Ak Parti İl Başkanı sokağa rahat çıkamıyordu. Lavaboya kadar  bile yakın koruma arkasında. Bir ara genel seçimler için aday bulamadılar.  Necmi Güldal Ak Parti Hakkari İl Başkanlığı  özel kalem müdürlüğüne bakıyordu. Kendisini liste dolsun diye aday gösterdiler. Güldal, evine giderken neredeyse linç ediliyordu ve hemen adaylıktan çekilmek zorunda kalmıştı.

Ve iki yıl aradan sonra Ak Parti Hakkari il örgütüne üye olmak için kuyruklar oluşuyor. 2019 seçimlerinde şimdiden görür gibiyim aday adayı listesi 100 kişiyi bulacaktır.

Gelgelelim yılbaşı akşamı "AK ŞÖLENE"... Delegelerin oyu ile başkan seçilen Metin Tekin'i karşılamak için 400 araç konvoyu oluşuyor. Bu kalabalığı ve ilgiyi sadece HDP'lilerde gördük. Ben bu törene katılmadım. Çünkü foto muhabiri değilim. Ama uzaktan uzağa izledim ve gözlemledim. Ak Parti adına yaşanan ilk şölendi bu.

Yeni yönetimde yanılmıyorsam her aşiretten, her renkten, her anlayıştan yeni yeni isimler var. Kucaklayıcı ve birleştirici bir ilke ile yola çıkmışlar. Bağımsız Başkan Fatih Keskin'in yeni yönetime yaklaşımı ve büyük rol alması Ak Parti'ye geçiş yapacağının bir işareti gibi algıladım.

Metin Tekin ve arkadaşları şehir merkezine 30 kilometre uzaklıktaki tavuk çiftliği civarında görkemli bir törenle karşılandılar. Binlerce partili ellerinde Türk bayrağı ve parti flamalarıyla karşılandılar. Alışık olmadığımız bu görüntü doğrusu bizi şaşırttı.

Bu yoğun sevgi ve ilgiyle heyecandan ne konuşacağını unutan yeni başkan Tekin, "Gün, liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlenme günüdür" diyerek ince bir mesaj verdi.

KHK, yeni yasalar, baskılar HDP'yi sadece susturdu. İlimizde HDP gerçeğini unutmamak lazım. HDP, birkaç puan geriye düşebilir ama ilimizde gizli bir güce ve desteğe sahiptir. Aksini söylersek kendimizi kandırmış oluruz. Fakat Ak Parti'de de ciddi bir yükseliş var. Belediye seçimlerinde çok fazla şansı olmasa da genel seçimlerde 1 milletvekilini garantilemişler gibi.. İyi bir çalışma yapılırsa ikinciyi'de zorlayabilirler.

Hakkari'de seçim konusunda dengeler çok değişti. Yüzde 5'lerde gezinen Ak Parti'nin yüzde 30'a çıkması düşündürücüdür.

Ak Parti'nin Hakkari'deki temelini Mehmet Ertuş ve Fehmi Öztunç attı. Osman Kızılban omuz verdi. Av. Mecit Tarhan canı pahasına parti bayrağını dikti. A.Müttalip Özbek hizmet binasının alımını yaptı. Nurettin Fırat oyları arttırdı. Emrullah Gür, Cumhurbaşkanını en iyi şekilde ağırlayan, Hakkari'yi gündeme sokmayı başaran çıkış yaptı ve Metin Tekin finalde sahneye çıktı.

2019 yılında yapılacak seçimler Türkiye tarihinin en heyecanlı seçimi olacaktır. Hakkari bu heyecanın merkezi olacaktır. Tek isteğim şudur; Ak Parti-HDP-CHP-MHP ve bugünlerde ilimizde il teşkilatının kurulması beklenen İYİ PARTİ hepsi kendi kulvarında özgürce, tatlı bir rekabet havasında siyaset yapabilsinler. Kim seçilirse seçilsin ortak amaç ilimizin kalkındırılması ve halkımızın huzur ve güveni olacaktır.

Delegelerin tercihiyle yılın sürprizini yaparak gündeme bomba etkisi yapan Metin Tekin kimdir? "1977 Hakkari doğumludur. Endüstri Meslek Lisesi mezunudur. 20 yıldır aktif siyaset yapıyor. Ak Parti kurulduğundan beri resmi üyesidir. Bir çok kez il başkanı için aday oldu. Evli ama çocuğu olmayan Tekin, PVC kapı pencere imalatını da yapan esnaf ve aynı zamanda işadamıdır."

HDP mitingini andıran Ak Parti şölenini hayretler içinde izledim. Bu bir bayrak yarışıdır.  Tekin ve arkadaşlarına Allah'tan kolaylıklar diliyorum. Çünkü Ak Parti il başkanı olmak dünyanın en zor görevlerinden biridir. Gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz ve göreceğiz...

ak-parti-konvoy-m.jpgBaşkan Tekin'e görkemli karşılama galerisi resim 4Başkan Tekin'e görkemli karşılama galerisi resim 1

Bu yazı toplam 8574 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim