25 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

HDP HAKKARİ’DE SEÇİM BÜROSU AÇTI

HDP Hakkari’de seçim bürosu açtı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili adayları ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla HDP seçim bürosu açıldı.

24 Mayıs 2018 Perşembe 18:12

24 Haziran 2018 erken seçimleri için partilerin hazırlıkları devam ediyor. HDP Hakkari İl teşkilatı, seçim çalışmalarında kullanmak üzere seçim bürosu açtı.

‘Senle Değişir’ şiarıyla düzenlenen açılış törenine HDP’nin Hakkari milletvekili adayları Sait Dede ile Özgür Zeydanoğlu, HDP-DBP il ve ilçe yöneticileri, HDP Hakkari milletvekili aday adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevre yolu üzerinde bir araya gelen kitle, davul zurna eşliğinde Bulvar Caddesi’nden üzerindeki seçim bürosunun bulunduğu DBP eski il binasına kadar yürüdü.

Saygı duruşunun ardından kısa bir açıklama yapan HDP İl Başkan Vekili Mikail Erdal açılışa katılan herkese teşekkür etti. 

Ardından HDP’ye milletvekili aday adaylık başvurusu yapan 36 aday adayı adına Hakkari’den Necmettin Acar,  Yüksekova’dan Sedat Düşünmez ve Şemdinli’den Pınar Yılmaz söz alarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler. 

Daha sonra HDP’nin Hakkari ikinci sıra milletvekili adayı Said Dede Hakkari halkının gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

HDP’nin üçüncü sıra adayı Özgür Zeydanoğlu ise,” Hakkari halkından oy istemek bizim haddimize değildir. 40 yıldır bu halk ne yapacağını çok iyi biliyor. Gelin buradan bir söz verelim.

25 Haziran’da Cumhurbaşkanımız Selahattin Demirtaş’ı bu sokaklarda karşılayalım. Ve en önemlisi 24 Haziran da sandıklarımıza sahip çıkalım. Sandık görevlisi olacak 500 gence ihtiyacımız var” dedi.  

HDP Hakkari birinci sıra Milletvekili Adayı Leyla Güven’in cezaevinden yolladığı mektubu okunduktan sonra seçim bürosunun açılış kurdelesini kesildi. Kurdele HDP Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan, barış anneleri ve milletvekili adayları tarafından kesildi. 

Adayların seçim bürosunda halka tanıtılmasının ardından açılış töreni sona erdi.

hdp-secim-burosu-acilisi.jpghdp-secim-burosu-acilisi-1.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.