18 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

HDP İL BİNASI ÖNÜNDE “EVLAT NÖBETİ” 2’İNCİ HAFTASINDA

HDP İl Binası önünde “Evlat Nöbeti” 2’inci haftasında

HDP Hakkar il binası önünde Terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa götürülen ailelerin gerçekleştirdiği 2’inci oturma eyleminde HDP il binasından seçim müzikleri hoparlörden dinletildi.

22 Ocak 2021 Cuma 14:13

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin Diyarbakır'da başlattığı eylemlerine Şırnak'taki ailelerin ardında Hakkari'deki aileler ikinci defa HDP il binası önünde eylem yaptı.

Hakkari'de HDP il binası önünde bir araya gelen 12 ailenin üyeleri, protestoda bulundu. Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Kürt Türk Kardeştir HDP Kalleştir', 'Çocuklarımız dağda kurda, kuşa yem olmasın' "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun HDP" sloganları atarak Hakkari HDP il binası önüne geldi.

Burada sloganlara devam eden ailelerin sesini kısmak isteyen HDP’liler parti binası önüne hoparlörden HDP seçim müziklerini açtı. Annelerde bu misillemeye karşı seslerini daha gür ulaştırmak için megafondan slogan atmaya devam etti.

Bir yıldır annesi Diyarbakır eyleminde olan Yüksekovalı Besna Sağlim burada yaptığı basın açıklamasında  PKK tarafından zorla dağa götürülen abisi Hamza Sağlim’in akıbetini sordu.

Bizler bugün burada dağa kaçırılmış, kandırılmış çocuklarımıza kavuşma ve sesimizi duyurmak için Hakkari anneleri ve kadınlar olarak toplanmış bulunmaktayız diyen Sağlim,” Bizler buradan, tüm Türkiye’ye haykırıyoruz, gün birlik ve beraberlik günüdür. Başta Hakkari halkı olmak üzere tüm doğu ve güneydoğu halkı artık uyansın” dedi.

PKK’nın ve taşeronlarının gerçek yüzünü görün artık diyen Sağlim,” Yeter artık, kardeş kardeşi vurmasın. Gelin, korkmayın birleşelim. Hep beraber evlatlarımızın dağdan indirelim. İnanıyoruz ki, azimle seslerini yükselten biz annelerin sayesinde terör örgütlerinin elinde bulanan yavrularımızı kurtaracağız.

Biz yüreği yanık anneler olarak, tek isteğimiz her canlının nasıl yaşam hakkı varsa, dağdaki çocuklarımızın da yaşam hakkı vardır diyoruz. Ve biz çocuklarımızın HDP’den istiyoruz” diye konuştu.

10 yıldır abisinden haber alamayan Yüksekovalı Kerem Çakan ise kardeşlerimize kavuşmak için göstermiş olduğumuz kararlı duruş karşısında karanlık yapıların yıkılacağına gönülden inanıyoruz dedi.

Evlat nöbetindeki bütün annelerle birlikte teröre son diyoruz diyen Çakan,” PKK kaybedecek anneler kazanacak. PKK kaybettiği zaman hiçbir annenin yüreği yanmayacak, kan ve ölümler son bulacaktır.

Buradan çağrımızdır; bedenen yanımızda olmayıp, gönülleri ve düşünceleri bizlerle birlikte olan herkese sesleniyoruz. Bizlere katılın, bu halklı davamızla büyütelim, birlikte çocuklarımızla birlikte mutlu yarınlara kavuşalım. Geçen haftalarda yaptığımız oturma eyleminden dolayı HDP Milletvekilinin de katılımıyla yapılan basın açıklamasını lanetle kınıyoruz.

Biz acılı annelerin gözyaşlarına kendi iftiralarına ve yalanlarına alet ediyorlar. Bizleri kamuoyunda küçük düşürmeye, davamızın haksız olduğunu göstermeye çalışıyorlar. Üstümüze atılmaya çalışılan iftira ve yalanları Hakkari anneleri ve kadınları olarak lanetliyoruz. Biz asla pes etmeyeceğiz. O çocukları sizin pençelerinizden kurtarıncaya kadar buradan kalkmayacağız.

Bizim bu haklı davamız hiçbir yalan, iftira ve zulüm karşısında yıkılmayacaktır. Evlatlarının hain terör örgütünün elinden kurtarmaya çalışan bütün anne ve babalara selamlarımızı iletiyor ellerinden öpüyoruz. Hakkari anneleri ve kadınları olarak evlat hasreti çeken bizler çocuklarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz. Bu haklı davamıza kimsenin duyarsız kalmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Grup 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sloganlarla parti binası önünden ayrılarak eylemlerine son verdi. İHA

01-436.jpg02-367.jpg03-298.jpg

 


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.